Министар енергетике, развоја и заштите животне средине проф. др Зорана Михајловић, са помоћницима и државним секретарима Министарства, као и представницима „Електропривреде Србије“, посетила је у суботу, 22. фебруара 2014. године, град Краљево. Она је, у присуству градоначелника града Краљева Драгана Јовановића, као и представника „Електросрбије“ Краљево и „Електродистрибуције“ Краљево, у просторијама Градске управе града Краљева, од 08.30 до 13.30 часова, разговарала са грађанима Краљева о њиховим проблемима.
            Највећи број грађана жалио се
на социјалне проблеме и незапосленост, рекла је министарка и додала да би повећање запослености требало да буде приоритет у овом граду. Нешто мање грађана имало је проблеме везано за електричну енергију. Према њеним речима, неопходно је да све институције уложе напоре да овај град буде боље место за живот.
          Директан разговор министарке са грађанима у Краљеву био је седми пријем ван Београда, а седамнаести укупно, од јуна 2013. године.

          Градоначелник града Краљева Драган Јовановић захвалио је министарки Зорани Михајловић на посети и директном ангажовању на помоћи грађанима Краљева у решавању конкретних проблема. Он је подсетио и на посету министра Игора Мировића, задуженог за област привреде у техничкој Влади, који је посетио Фабрику вагона Краљево и фирме у реструктурирању и разговарао са руководством и радницима како би се изнашло решење њихових проблема. Градоначелник Драган Јовановић је најавио посете
Краљеву и председника Републике Србије Томислава Николића и првог потпредседника Владе Александра Вучића, као и директора „Железница“ Србије Драгољуба Симоновића.Print Friendly, PDF & Email