Данас је градоначелник Краљева Драган Јовановић са сарадницима у свом Кабинету примио кошаркаша Николу Отовића.
Никола је рођени краљевчанин који је кошарком почео да се бави у КК Слоги из Краљева.
2008. године уписује Универзизтет Колдвел из Њу Џерсија у Америци где наставља да се бави кошарком.
Никола доказује да врхунски спорт и факултет и те како могу заједно. Никола је као капитен кошаркашког тима Универзитета Колдвел добио награду за најбољег спортисту студента. Ник, како у САД зову сјајног плеја, дипломирао је биологију, а пошто је имао изванредан просек, Колдвел му је понудио да докторира из те области.
Никола се ипак вратио у родно Краљево и одлучио да настави кошаркашку каријеру у Европи, јер ће му универзитет чувати понуду наредне две године.
– Имао сам одличну сезону, неколико пута сам проглашен играчем недеље, а ушао сам и у прву петорку целе лиге по оценама – каже популарни Ник.
Градоначелник Краљева је рекао да је одушевљен са Николиним успехом али још више са његовом одлуком да се врати у Србију и настави да се професионално бави кошарком. Наравно да радује и податак да ће Никола наставити школовање и да ће и даље презентовати свој родни град Краљево ма где био.
на крају посете Градоначелник Јовановић је николи поклонио пригодан поклон да би се увек сећао свога града где год наставио своју како спортску тако и унивезитетску каријеру.


ШТАМПА И ТВ :

  КА ТВ

  КРАЉЕВАЧКЕ НОВОСТИ

Print Friendly, PDF & Email