Најмлађу селекцију клуба америчког фудбала Краљевске круне, првака Србије у Флег лиги за 2014. годину, са тренером Виктором Тодоровићем и председником клуба Срђаном Ћосићем, примили су градоначелник града Краљева Томислав Илић, заменик градоначелника Милун Јовановић и председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић.

Данашњи пријем уприличен је и за тренере кошарке и америчког фудбала из Америке. Они су гости клуба Краљевске круне, домаћина и организатора међународног кампа америчког фудбала и кошарке, које ће, од 27. до 29. јуна, водити више од 50 спортских стручњака из Сједињених Америчких Држава. Клуб је за оба кампа омогућио бесплатно учешће за сву краљевачку децу и омладину која се бави овим спортовима, као допринос развоју спорта у нашем граду.

Према речима градоначелника, Краљево је још једном показало да има таленте, који су освајали прва места како у јуниорским и сениорским, тако и у омладинским селекцијама.

„Хтео бих да захвалим групи америчких тренера који су дошли овде да пренесу своје знање и искуство које стичу и примењују са својим колеџ тимовима. Надам се да ће ови момци који су били прваци Србије једног дана бити прваци Србије у старијој категорији“, изјавио је градоначелник Краљева Томислав Илић.

Будући да сарадња са америчким тренерима у Краљеву траје годинама, то отвара и могућност сарадње Краљева са градовима из којих ови стручњаци долазе.

„Мислим да ће та наша сарадња да се прошири, да наши играчи иду у Америку, да буду у њиховим тренинг камповима. Ми смо већ имали играча у америчком колеџ клубу. Надамо се све бољој сарадњи“, рекао је градоначелник Краљева Томислав Илић.   

Гостима из Америке допало се Краљево и гостопримство Краљевчана. Они су захвалили на топлом пријему и изразили жељу да поново посете наш град.

Главни тренер кампа код нас ове, као и прошле године, Мајк Хокрин из Оклахоме, није крио задовољство што ће опет тренирати наше момке. Према његовим речима, седморица краљевачких дечака постигла је велики успех, а свака добра традиција почиње са млађим узрастима и он верује да ће они опет постати шампиони.


Print Friendly, PDF & Email