Дванаестогодишњег пионира који ниже успехе и медаље у кадетској конкуренцији у борилачким вештинама Уроша Чингелића примио је данас градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

Урош, који тренира две и по године у Спортском борилачком клубу „Деспот Јован Оливер“, има циљ да иде на Олимпијаду и, како каже, сигуран је да ће освојити златну медаљу. Уз подршку свог оца Зорана, оснивача и тренера клуба, Урош је први пионир у историји краљевачког борилачког спорта који је освојио државно првенство у кик боксу и државно првенство у олимпијском боксу, а први је учесник турнира Србије у БЈЈ.

„Волео бих да тренирам и освајам златне медаље за Србију и град Краљево“, каже Урош, самоуверено се радујући будућим успесима и медаљама.

Према речима старијег Чингелића, поред Урошевих бројних медаља, и други такмичари овог клуба са дугом традицијом постижу запажене резултате.

„Трудимо се да Урош буде успешан и у спорту и у образовању. Тежимо да град препозна све младе таленте, без обзира чиме се баве, да помогне деци која имају таленат и жељу за успехом. Град би, између осталог, могао финансијски да помогне око реализације одласка на такмичење, услова за тренинг… До сада смо се успешно борили сами, али смо на граници да ли да останемо у граду, који волимо, или одемо у други град или државу“, каже отац и тренер младог краљевачког шампиона.

            Како истиче градоначелник др Предраг Терзић, град Краљево сваке године финансира рад спортских удружења, клубова и организација.

„Ове године је у буџету за ту намену предвиђено 40 милиона динара. Можемо рећи да је сума издвојена за спортска удружења примерена висини буџета града Краљева, међутим, многи спортисти, спортски клубови, удружења, организације критикују начин расподеле ових средстава и критеријуме који се користе приликом одређивања колико која организација треба да добије новца из буџета. Зато ћемо у најскорије време сести за сто са представницима Савеза спортских клубова, удружења и организација и настојати да њихове предлоге сакупимо, размотримо и да на основу тих решења настане нови правилник о расподели средстава спортским удружењима, клубовима и организацијама“, рекао је градоначелник, који сматра да овако талентованој и успешној деци као што је Урош свакако треба пружити подршку и помоћ.   

     

Print Friendly, PDF & Email