Младог атлетичара Стефана Вукадиновића, из села Адрани код Краљева, примили су представници града Краљева и Рашког управног округа – градоначелник Томислав Илић и његов заменик Милун Јовановић и начелник РУО Небојша Симовић.

Двадесетдвогодишњи Стефан, који се атлетиком бави од средње школе, студент Војне академије, смер војно-електронско инжењерство, првак је Републике Србије на 400 метара, вицешампион на 200 метара и првак у млађој сениорској категорији на 200 метара. Крајем септембра, он одлази на Шесте војно-спортске игре у Јужној Кореји, где ће почетком октобра представљати Краљево и Србију.

„Очекујем да истрчим своје најбоље време, да достојно представим свој град и своју земљу Србију“, рекао је Стефан, истакавши као једини проблем другу часовну и временску зону и аклиматизацију.

Како је најавио градоначелник Краљева Томислав Илић, на састанку је договорено да Стефан оствари норму за европско првенство наредне године, а град ће помоћи и око припрема и око одласка на првенство, с тим што ће сигурно бити још донатора.

Према речима Стефановог тренера Веселина Булатовића, неопходно је да се направи велики тим за њега и да се створе много бољи услови од постојећих. Он тврди да Стефан може да постигне много, и Атлетски клуб „Карановац“ се бори да овакав такмичар остане у Краљеву.

 

   

Print Friendly, PDF & Email