Представници града Краљева организовали су пријем за свог суграђанина светског шампиона у кик боксу, у категорији К1, преко 91 килограма, Сашу Полугића, члана Кик бокс клуба Краљево и репрезентативца Србије, екипног првака света. Саша је на недавно одржаном Светском првенству у кик боксу у Београду, у категорији 750 такмичара из 58 земаља, у најтежој ринговној дисциплини, био најбољи. 

            Како каже, било је изузетно тешко освојити ову титулу. Сва четири противника су била јака. Шампион света у К1 је и вицешампион Европе у К1, професионални првак Европе у К1. Остало је још само да освоји титулу европског шампиона. Овим спортом је почео да се бави 2007. године, а већ наредне је био јуниорски првак Србије.

            Градоначелник града Краљева Томислав Илић је изјавио да ће локална самоуправа подржати сваки даљи успех краљевачких такмичара, а Саши ће, на све могуће начине, у току наредне године помоћи да освоји европску титулу.

„У овом буџету смо определили четири милиона динара да се испод западних трибина ураде просторије за борилачке спортове. Опрема је набављена и ја се надам да ће до фебруара 2016. то бити завршено. Помоћи ћемо шампиону да напредује“, рекао је градоначелник.

            Тренер Станоје Костић Кинез нагласио је да је ово најзапаженији резултат не само за клуб, већ и за град. Како истиче, у клубу се ради, посвећује се пажња младима, а он се нада да ће побољшање услова за рад допринети и већем броју младих успешних такмичара.

Костић је истакао континуирани успех и резултате које чланови Кик бокс клуба Краљево постижу, попут Бате Маринковића, али и Марије Јевђић, освајача бројних медаља, сада посланице у Народној скупштини Србије, која је такође присуствовала пријему.  
       

Print Friendly, PDF & Email