Златом и сребром на Државном такмичењу ватрогасаца Србије овенчан подмладак Добровољног ватрогасног друштва Краљево дружио се са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем. На „Квизу знања из области заштите од пожара“, одржаном у првој половини јула на Златибору, краљевачки малишани, чланови ДВД Краљево, у категоријама подмлатка до 11 година и јуниора до 16, освојили су једно прво и два друга места.

Председник Добровољног ватрогасног друштва Краљево Милутин Вукосављевић је истакао да је ДВД Краљево увек радило са подмлатком.

„Настојимо да стигнемо до свих грађана са саветима у вези са превентивном заштитом од пожара, да сачувамо здраву животну средину и да пожара на овом простору не буде. А ако и буде, да смо спремни за све интервенције, као и претходне генерације“, рекао је Вукосављевић, нагласивши да деца настављају светлу традицију краљевачког ватрогаства будући да је ДВД Краљево петоструки олимпијски првак у ватрогаству у старијој категорији.

            Поред професионалног састава ватрогасаца задуженог да брине о заштити од пожара становништва и субјеката, добровољна ватрогасна друштва имају велики значај за функционисање читавог система, рекао је градоначелник. Он је изразио задовољство што је ово ватрогасно друштво, основано 1933. године, опстало и што се оснивају и друга ватрогасна друштва у селима у околини Краљева.

„Надам се да ћемо у будућности остварити боље услове за функционисање добровољних ватрогасних друштава и да ћемо путем сарадње са братским градовима и различитим међународним организацијама успети да побољшамо услове њиховог деловања и да ће њихов рад у будућности бити још бољи“, рекао је градоначелник др Предраг Терзић, који је на пријему потписао и приступницу Добровољном ватрогасном друштву Краљево.


          

Print Friendly, PDF & Email