Чланове боксерске репрезентације, који ће Србију представљати на Светском првенству у Казахстану, примили су данас председник градске скупштине Сретен Јовановић и помоћник градоначелника за спорт и социјална питања Радомир Јовановић.

За медаљу за Србију на овом шампионату, који почиње у суботу 12. октобра, бориће се четири боксера предвођена тренером Боксерског клуба „Металац" из Краљева Миодрагом Милићем.

У категорији до 52 килограма Србију ће представљати члан краљевачког „Металца" Милош Балтић, у категорији до 75 килограма Александар Дреновак из Врњачке Бање, у категорији „плус 91" представник Србије биће Милутин Станковић из Смедеревске Паланке, а данас ће бити саопштено име четвртог репрезентативца.

Према речима Миодрага Милића, шефа стручног штаба боксерске репрезентације Србије, у категорији до 64 килограма потпуно равноправно конкуришу два такмичара: Иван Поповић, који је овогодишњи вишеструки сениорски првак државе, а други Бранимир Станковић, боксер шабачке „Мачве", који је био пети на претходном првенству света у Милану и други на светској професионалној ранг листи за ову годину.

Боксерски репрезентативци провели су две недеље на припремама у Краљеву, у петак, 11. октобра лете за Казахстан, а тренер Милић очекује да ће се са Светског првенства вратити са неком од медаља. Истом се нада и боксер Александар Дреновак, којем је пре три месеца на Европском првенству у Минску у Белорусији „за длаку" измала бронзана медаља.

„Уважавамо све ваше напоре са жељом да када се вратите са освојеним медаљама опет посетите Краљево и да ваш успех прославимо", поручио је репрезентативцима Србије председник градске скупштине Сретен Јовановић.

Према речима помоћника градоначелника за спорт и социјална питања Радомира Јовановића, град је, као квалитетне, препознао  и раније активности Боксерског клуба „Металац", па је Краљево пре две недеље било домаћин Првог боксерског шампионата у Србији у борби без кациге. Управо то такмичење било је одлична припрема за предстојеће Светско првенство у Казахстану где ће се боксери такође такмичити без кациге.

Print Friendly, PDF & Email