Представници града Краљева и Рашког управног округа организовали су пријем за краљевачку златну кошаркашицу Невену Јовановић. Нашу репрезентативку су поздравили градоначелник Томислав Илић, његов заменик Милун Јовановић, председник Скупштине Сретен Јовановић и начелник РУО Небојша Симовић.

Наша млада суграђанка је на управо завршеном европском првенству у кошарци са репрезентацијом Србије освојила златну медаљу, што је највећи успех у историји женске кошарке, рачунајући и „велику Југославију“.

Невена је захвалила свима на подршци, медијима који су пратили успех наших кошаркашица, позиву на пријем. Истакла је да јој је увек велика част да дође у свој град.

„Утисци се још нису слегли, још не верујем шта се десило. Ово је огроман успех за нашу женску кошарку, за нашу земљу. Увек је добро носити свој грб, певати своју химну. Част нам је била да изађемо на балкон за победнике. Осећај је био невероватан. Идемо директно на Олимпијске игре у Рију, немамо квалификације, то је огроман успех за Србију“, рекла је златна Краљевчанка.

Градоначелник Краљева Томислав Илић честитао је Невени, која је представљала свој град, и свим њеним саиграчицама, са којима је представила Србију, на великом успеху.

„Краљево је увек био град спорта. Надам се да ћемо и у будућности имати врло значајне резултате, јер град улаже много у спорт – направили смо халу спортова, крећемо у изградњу затвореног базена, поправљамо инфраструктуру у спорту управо да би се стварали овакви резултати“, рекао је градоначелник.   

Невена је прву честитку, и то пре финалне утакмице, добила од својих суграђана, који су јој на главном градском тргу исписали „Невена понос града“.          

Невена је поникла у Женском кошаркашком клубу Краљево, након тога је наступала за КК Ковин, КК Радивој Кораћ, КК Партизан, а последње две сезоне за КК Печуј у Мађарској.

 

 
 
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email