Иако тешка и обележена и умногоме условљена пандемијом вируса корона, година за нама за краљевачки спорт била је, ипак, врло успешна. Донела је, уз неизбежне проблеме, и невероватне резултате краљевачких спортиста. Спортски савез Краљева, као кровна спортска организација на нивоу нашег града, била је ту – и за успехе и за проблеме наших спортиста – и појединаца и клубова.

Традиционално, четврту годину заредом, најбољима у минулој години у области спорта, „за остварене спортске резултате“, на свечаности у хотелу „Турист“, у организацији Спортског савеза Краљева, нешто другачијој – у складу са успесима краљевачких спортиста можемо рећи, додељена су признања, као и захвалнице и специјална признања.

Међу спортистима, посебно се издвојио Одбојкашки клуб „Рибница“, који је проглашен најуспешнијом екипом за 2021. годину, чији тренер Милан Симојловић је најуспешнији тренер, а играч Иван Тодоровић најуспешнији сениор за 2021. годину. Титулу најуспешније сениорке понела је бициклисткиња „Металца“ Јелена Ерић. Најуспешнији кадети су кајакаш „Ибра“ Вук Базић, кајакашица „Ибра“ Ања Богдановић и рукометашица „Металца“ Дуња Радевић. Међу пионирима су се издвојили кајакаш „Студенице“ Игњат Ђоковић и бициклисткиња „Металца“ Ирина Јовановић. Најбољи јуниор је Урош Чингелић, из боксерког удружења „Чингелић“. Најуспешнији спортски радник у протеклој години је Рајко Чубрић, из Бициклистичког клуба „Металац“.

Посебна признања, за изузетан допринос и афирмацију краљевачког спорта у 2021. години“, Спортски савез је доделио Дејану Јаблановићу, Петру Поповићу, Невени Јовановић и Мини Поповић.

Како су многобројне спортске манифестације, које је током протекле године успешно организовао Спортски савез Краљева, тако протекле захваљујући подршци градских предузећа, фирми и појединаца, добитници захвалница за свестрану „помоћ, промоцију и развој краљевачког спорта у 2021. години“, јесу: Марко Ђоковић, Ненад Вујисић, Милан Матијевић, Драган Вулић, Александар Несторовић, Бојана Маринковић, Виолета Симовић, Иван Милић, Борко Нерић, Ненад Јеротијевић, ЈКП „Чистоћа“ и ЈКП „Водовод“ Краљево.

Спортски савез града Краљева имао је част да угости, сарађује односно учествује у организацији многобројних такмичења, манифестација и акција, предвођених челним спортским организацијама и људима из области спорта у нашој земљи, а који су умногоме заслужни за подизање спорта на виши ниво у нашем граду. Добитници специјалних признања Спортског савеза града Краљева, у знак неизмерне захвалности на пруженим приликама, „за изузетан допринос, афирмацију и подизање краљевачког спорта“, јесу: Спортски савез Србије, Атлетски, Кошаркашки, Одбојкашки, Рукометни и Ауто-мото савез Србије.

Тако су додели признања најуспешнијима у области спорта у 2021. години у Краљеву, присуствовали и највиши представници ових спортских институција – генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, председник Рукометног савеза Србије Светозар Станковић, председник Ауто-мото савеза Србије Дејан Стојић, некадашњи одбојкашки репрезентативац Дејан Бојовић уместо председника Одбојкашког савеза Србије Зорана Гајића.

Како је, с обзиром на добре пласмане и успехе краљевачких кошаркаша и кошаркашица, али и изузетне успехе одбојкаша, истакао наш прослављени  кошаркашки репрезентативац Предраг Даниловић, Краљево је увек било спортски град.

„Пре свега кошаркашки, по мом мишљењу. Вероватно је то мало и субјективно, али ја сам за Kраљево и за „Слогу“ увек имао велике емоције, као што и данас имам, и из тог разлога сам овде. Веома сам срећан што је кошарка стварно на одличном путу да се врати тамо где је пре била“, рекао је Даниловић  уједно честитајући добитницима признања.

Према речима председника Спортског савеза Краљева Милоша Симовића, 2021. година је била изузетно тешка, било је много непланираних, али савладаних препрека… ипак – исплатило се.

„Спортски савез града Kраљева је проглашен и за најбољу спортску организацију у 2021. години, на шта смо поносни – то је плод онога што смо радили у претходном периоду. Организовали смо више од 20 спортских манифестација током прошле године, клубови у граду Краљеву су направили историјске резултате, као на пример Одбојкашки клуб „Рибница“. Имали смо много успеха у појединачним спортовима, у чему је град Краљево препознатљив – кајак, бициклизам, атлетика, такође у аутомобилизму, мотоциклизму, али и другим спортовима. Додела признања показује шта смо све радили и колико смо то добро радили у 2021. години“, каже председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић, додајући: „Ја сам оптимиста и увек у животу гледам да следећи корак буде успешнији, дужи, већи, бољи. Очекујем да ће тако бити и у 2022. години.“

Град Kраљево има чиме да се поноси када је у питању спорт и оно што су краљевачки спортисти урадили у 2021. години. Градоначелник Краљева др Предраг Терзић нагласио је да су краљевачки спортисти у последњих неколико година остварили значајне резултате.

„Прошле године одбојкаши Рибнице су, после 43 године, освојили Куп државе и завршили сезону на другом место. Наш женски кошаркашки клуб је освојио Kуп Србије 2020. године, а ми сви заједно – град Kраљево, Спортски савез града Kраљева, сви спортски радници и тренери, такмичари, радимо на томе да забележимо још значајније резултате. Уверен сам да ћемо до краја овог мандата градске власти успети да у Краљево донесемо титулу првака државе у колективном спорту са лоптом“, казао је Терзић додајући да Град брине о својим спортистима.

„Увећали смо знатно износ средстава који издвајамо како бисмо помогли нашим клубовима да и у овим тешким временима успеју да остваре значајне резултате. Подједнако помажемо и професионални и аматерски спорт, а трудимо се да обезбедимо и значајна финансијска средства за финансирање женског спорта. У наредним годинама град ће још више помагати спорт и очекујем и убудуће овако лепе догађаје“, рекао је градоначелник Краљева пожелевши да спортско Краљево настави да ниже успехе – и појединачно и клупски.

Print Friendly, PDF & Email