Представници међународне рејтинг агенције МУДИС и УСАИД Програма за подстицај економског развоја општина, данас су у Краљеву почели процену кредитног рејтинга града Краљева. Краљево је међу градовима који су оцењени као најбоља места за инвеститоре и кредиторе.
 " У току су истраживања локалне самоуправе и подручја града Краљева које ће указати на могућност привлачења нових инвестиција и даљи развој града Краљева, заинтересованог за подизање нових кредита. Наш циљ је да отварамо индустријске зоне и улажемо у инфраструктуру. Потребне су нам привредне активности како би одређена област могла бити приведена намени, што би поспешило привредни развој и запошљавање", рекао је градоначелник Краљева др Љубиша Јовашевић.
Потпредседник и старешина кредитних аналитичара из агенције МУДИС Масимо Висконте навео је да данашњи боравак у Краљеву представља почетак прикупљања информација о потребама овог подручја.
Главни аналитичар за град Краљево из МУДИСА Мирослав Кнажко објаснио је да ће за комплетирање информације о кредитним способностима Града Краљева бити потребно две до три недеље, после чега ће извештај бити комплетан.


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email