Прва (редовна) седница Градског већа града Краљева одржана је данас.Седницом је председавао градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.Седници су присуствовали  Марица Мијајловић заменик градоначелника, чланови Већа, секретар и заменик секретара Скупштине, начелник Градске управе, начелник Одељења за скупштинске послове, начелник Одељења за друштвене делатности, начелник Одељења за привреду и финансије, начелник Одељења за управљање имовином и информационе технологије, начелник Одељења за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности, руководилац службе за управљање пројектима и локално-економски развој, јавни правобранилац града Краљева, шеф Кабинета градоначелника и представници стручне службе Одсека за послове Градског већа.
На Првој (редовној) седници Градског већа  усвојени су следећи акти >>>>

 
         


                                                                                                                                                        14.07.2016.
Град из буџетске резерве издваја новац за куповину противградних ракета

На првој седници Градског већа у новом сазиву, градски већници су усвојили одлуку о допуни дневног реда, и то на предлог градоначелника др Предрага Терзића, а затим и донели решење о коришћењу средстава текуће буџетске резерве у износу од 3.500.000,00 динара на име обезбеђивања недостајућих средстава за набавку противградних ракета кратког и средњег домета.

Градоначелник је истакао да, иако у надлежности јединица локалне самоуправе није да купује ове ракете, сматра да је изузетно важно да опремањем наших противградних станица ракетама обезбедимо заштиту пољопривредника од града и других елементарних непогода.

„bdquo;Новац који је опредељен, опредељен је на моју иницијативу. Одговорност деле сви чланови Већа, политичка одговорност је апсолутно на мени. Сматрам да градоносни облаци не знају за границе јединица локалне самоуправе, да не знају где је који град и која општина, да прелазе са једне општине на другу и да ћемо у сарадњи са другим градовима и општинама у суседству морати да пронађемо решење да се међусобно бранимо од ове елементарне непогоде“, рекао је градоначелник.  

Он је истакао да, иако ће можда процедура набавка ракета, по принципу јавних набавки, бити завршена крајем лета, град зна да се догоди и знатно касније, по завршетку лета, a рок трајања муниције омогућава да је можемо користити и следеће и у годинама које нам долазе.

„Боље је новац утрошити за заштиту пољопривредника, него за неке друге неоправдане издатке“, рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

Print Friendly, PDF & Email