Традиционално, као и сваке године маме прворођених беба у новој години добијају поклон од града Краљева. Тако и је и ове године градоначелник града Краљева Драган Јовановић посетио краљевачко породилиште и срећним мамама уручио поклоне. Прву бебу у овој години родила је Наташа Даниловски из Краљева. Она је родила сина  од 4050 грама и 56 сантиметра дугачког. Валчић Марија из Врњачке бање родила је девојчицу и Радоичић Верица из Врбе такође девојчицу.
 Краљево је од новогодишње ноћи до 2.јануара 2013. године постало богатије за 4 нова становника, два дечака и две девојчице.Нема већег богатства од  деце. Ако се по јутру дан познаје онда ће ова година бити богата и плодна. Оно што је на нама да урадимо за ове и све бебе које ће се тек родити, јесте да им омогућимо услове да живе у овом граду, да се школују и запосле и да остану у Краљеву. Већ  десету годину заредом град Краљево поклања прворођеним бебама по 10 000 динара. То је скроман поклон и више је знак је пажње и подстицаја да буде што више деце и радости" изјавио је градоначелник града Краљева Драган Јовановић који је уједно и доделио поклоне и здравственим радницима породилишта.
„Ово је прелепа традиција и породилиште је једино што у ЗЦ Студеница где се радујемо када нам пожеле да имамо сто висе посла. Капацитет нашег породилиста је већи, него што је попуњеност, али се надамо да ће у овој и наредим годинама бити испуњен до краја.Прошле године, као и неколико претходних , у КВ је рођено око 1 300 беба, док је ранијих година било и до 1 700" изјавио је др Звонко Веселиновић директор ЗЦ „Студеница".
Волонтери Црвеног  Крста Краљево  су и  ове године уз градоначелника Краљева доделили мамама поклон пакете.


42. Новогодишња атлетска трка у Мрсаћу

И ове године први спортски догађај у нашем граду је била Новогодишња атлетска трка Мрсаћ 1971. коју су кроз дуги низ година обележила учешћа  великог броја заљубљеника у атлетику што аматера тако и професионалаца.
Овогодишњу трку отворили  су градоначелник града Краљева Драган Јовановић и почасни гост из Париза професорка Софија Дигарофани  која је један део свог живота провела у Краљеву. На овогодишњој трци која је 42. по реду учествовало је преко 150 атлетичара.
  
   

 

Print Friendly, PDF & Email