Некадашњем власнику продавнице ,,Обућина", Светозару Сулејмановићу из Краљева, данас је решењем Агенције за реституцију овај продајни простор који му је национализацијом одузет 1958 године,  враћен у власништво, што је и први случај реституције у Краљеву.
Градоначелник Краљева Драган Јовановић је на поклон у име града Краљева уручио стару фотографију овог дела града а решење о повраћају имовине директор  Агенције за реституцију подручне јединице Крагујевац, Беко Јовановић.
,,Данас смо уручили правоснажно и извршно решење којим се враћа локал бившим власницима, а ми смо на огромном и комплексном задатку јер је у питању огромна имовина која треба да се врати после 60-70 година", казао је Јовановић.
,,Има похвала и позитивних реакција пре свега из Европске уније и Венсан Дежер је похвалио напредак Републике Србије баш у области имовинско правних односа кроз рад Агенције за реституцију", изјавио  је  Беко Јовановић.
Он је објаснио новинарима да је повраћај имовине правно врло компликован, али и да је у овом послу приоритетна сарадња са локалним самоуправама.
 Према речима Светозара Сулејмановића, бившег, односно садашњег власника продавнице ,,Обућина" у улици Милоша Великог у којој се годинама налази продајно место Индустрије ,,Обуће Београд", он ће наредне три године наплаћивати закуп од  корисника простора, а затим ће овим локалом располагати по сопственом нахођењу.
,,Ето, дочекао сам да у 73 години живота добијем свој локал који ми је тадашња држава национализовала 1958.године, јер се наводно по повратку из војске исте године, нисам бавио приватним послом. Данас мојој срећи нема краја, држава је поступила поштено и правда је задовољена", изјавио је Сулејмановић.
 

ТВ прилог

Print Friendly, PDF & Email