Трећег дана Божића, на велики српски празник Стевањдан, градоначелник града Краљева Томислав Илић посетио је краљевачко породилиште и даривао две девојчице и једног дечака, прве три бебе рођене током божићних празника. Њиховим мамама – Наташи Урдов-Северовић и Бојани Марковић, из Мрсаћа, и Драгани Ердоглија, из Краљева, градоначелник је уручио по букет цвећа и ваучере на по 15.000 динара, које могу искористити у Апотеци Краљево за куповину производа из беби програма. 

„Локална самоуправа ће и даље помагати, обезбеђивањем средстава за вантелесну оплодњу, подстицајним средствима за труднице и на други начин. Мислим да ће у овој години бити много тога чиме ћемо моћи да помогнемо породиљама“, поручио је градоначелник града Краљева Томислав Илић, упућујући честитке за божићне празнике свима, нарочито породицама које су добиле принове.

            Директор Опште болнице Зоран Мрвић изразио је задовољство због позитивног природног прираштаја у нашем граду након дугог низа година.

„Природни прираштај расте. Од 1999. увек смо имали негативан природни прираштај. У 2013. години било је 1.274 порођаја, а у 2014. години 1.341. Од 1. до 9. јануара 2015. године рођене су 24 бебе“, рекао је Мрвић, изразивши очекивање да ће локална самоуправа испунити обећање и породиљама изаћи у сусрет, не само новчано, већ и повећањем стандарда на други начин.


Print Friendly, PDF & Email