Градоначелник града Краљева Томислав Илић и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, са сарадницима, обишли су радове на репарацији Ибарске магистрале, у делу од вијадукта у Адранима ка уласку у град.

Како је истакао начелник, захваљујући Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и републичкој Дирекцији за путеве, у граду Краљеву смо имали много инфраструктурних улагања. Једно од највећих је изградња пута од Мрчајеваца до Краљева, односно од Адрана до Краљева, где ће бити направљена два кружна тока и две сервисне саобраћајнице. Вредност радова, у дужини од 18,8 километара, износи око 720 милиона динара. Краљевачка Дирекција за планирање и изградњу је успела да, са Министарством, обезбеди накнадних 20 милиона за сервисне саобраћајнице. Према речима начелника РУО Симовића, репарација Ибарске магистрале у овом делу је од великог значаја јер се ту налази индустријска зона Шеовац, као и велики продајни објекти.

„Надам се да ћемо овде, везано са аеродромом и изградњом коридора који ће повезивате Појате и Прељину, добити једно добро инфраструктурно решење за град и да ће то бити нешто чиме ће Краљево моћи да се поноси у наредном периоду“, рекао је Симовић.

И градоначелник града Краљева Томислав Илић истиче да је ово једна од најзначајнијих инвестиција у току ове године, која је договорена прошле године са Владом Републике Србије и ресорним министарствима.

„Реконструкција овог дела магистрале је била неопходна. Биће то једна од модернијих саобраћајница. Ради се проширење, разгушиће се гужве које су биле на овом делу пута, уз још два кружна тока. У току претходне године Влада је издвојила значајна средства за инфраструктурне објекте у граду Краљеву. Надамо се да ће и даље бити инвестиционих улагања“, изјавио је градоначелник града Краљева Томислав Илић.   

Планирано је да радови, започети 31. марта, буду завршени 1. јула ове године.
         

Print Friendly, PDF & Email