Представници града Краљева и Рашког управног округа, ЈКП „Водовод“ и Дирекције за планирање и изградњу Краљево обишли су инфраструктурне радове на изградњи колектора фекалне канализације у Месној заједници Адрани, у  непосредној близини будуће сточне пијаце.

Како је истакао градоначелник Краљева Томислав Илић, то ће бити главни колектор за целе Адране, комплетна канализација биће овде пречишћавана, а раде се и пумпе. Према његовим речима, радови, који су у току, биће завршени  за месец и по. Вредност радова је 12.000.000 динара, а финансира их град Краљево. Извођач је ЈКП „Водовод“.

Ова локација биће комунално опремљена. За Адране је то велики бенефит јер ће имати решену канализациону мрежу“, изјавио је градоначелник приликом обиласка радова.

Директор ЈКП „Водовод“ Миленко Стефановић рекао је да ће, с обзиром на то да је интересовање грађана у овим врелим летњим данима усмерено на снабдевање водом, бити створени услове за брзо решавање снабдевања водом за пиће до локалитета на коме се тренутно ради.

„За други део, према горњем делу села, изводе се радови на канализационој мрежи. Ми ћемо то сукцесивно решавати и у складу са условима и могућностима“, рекао је Стефановић. 

            Члан Градског већа и мештанин Адрана Миломир Шљивић истакао је значај ових радова за развој и Адрана и Краљева.      

„У овом делу је предвиђена и индустријска зона, 500 метара одавде планиран је будући излаз са аутопута, налазимо се на јако значајном месту за развој града Краљева“, рекао је Шљивић, додавши да у Адранима има око 1.000 домова са око 3.500 становника, а да у предузећима која послују на територији Адрана ради око 1.500 радника.

Након обиласка радова, представници града, Округа и предузећа састали су се и са мештанима Адрана како би разговарали и о проблему снабдевања водом за пиће, који се јавио након мајских поплава прошле године. Како је речено, овај проблем биће решаван по фазама, тако да ће за мештане Месне заједнице Адрани ускоро бити регулисано снабдевање водом за пиће. 

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email