Немачка компанија „Леони“ је отворила амбуланту у оквиру своје производне јединице у нашем граду, још једном показавши висок степен друштвене одговорности.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, генерални директор компаније „Леони“ Србија Пјерлуиђи Гионе и директорка Дома здрава „Краљево“ Мирјана Крчевинац свечано су пресекли врпцу и званично отворили врата амбуланте свим запосленима ове компаније, али и грађанима који живе у овом делу града.

Како је истакао градоначелник, „Леони“, после Републике Србије, представља највећег послодавца у Србији, и у фабрикама ове компаније у Прокупљу, Малошишту код Дољевца и Нишу запослено је хиљаде радника, док у нашем граду „Леони“ тренутно запошљава чак 3.900 радника.

„Познајући господина Гионеа, знам да он не води рачуна само о резултатима фабрике, о томе колико су производа извезли, већ брине о сваком раднику који је запослен у ‘Леонију’“, изјавио је Терзић.

Он је подсетио на то да су се, када је пре само пар недеља председник Републике Србије Александар Вучић обишао отварање нове производне јединице „Леонија“ у Краљеву, сви уверили какве услове за рад „Леони“ пружа, а доказ бриге о радницима и њиховом здрављу јесте и отварање амбуланте.

„Амбуланта ће много значити свим запосленима који желе да оду на преглед, да превентивно брину о свом здрављу, који желе да се вакцинишу, али и свим становницима овог дела Kраљева који овде могу да дођу на преглед“, истакао је Терзић нагласивши да је компанија „Леони“ изградила објекат и обезбедила све апарате за амбуланту, као и да ће ту радити специјалиста опште медицине и медицинска сестра.

„Сарађујући сви заједно – компанија „Леони“, Град Kраљево и Дом здравља „Краљево“, можемо да допринесемо развоју овога града. Развој „Леонија“ значи и развој Kраљева. Сваки запослени радник значиће да ова компанија расте, али ће много да допринесе и расту буџета Kраљева и да омогући да градимо нове путеве и мостове и да даље развијамо наше Kраљево. У томе су компанија ‘Леони’ и град Kраљево партнери – партнери у борби у којој ћемо сви заједно бити победници“, нагласио је градоначелник.

Како је истакао генерални директор Пјерлуиђи Гионе, наставља се развитак компаније и улагања, како у компанију, тако и у град Kраљево.

„Уз помоћ и подршку градоначелника Терзића и Дома здравља Краљево, настављамо са новим плановима. У сарадњи са локалном самоуправом успели смо да реализујемо пројекат, за мање од месец дана, који има за циљ добробит и здравље наших запослених, али и свих грађана Kраљева“, изјавио је Гионе.

„Брзо тестирање ће бити доступно нашем запосленима, а у случају да тестови буду доступни и за ширу јавност, о томе ћемо наконадно обавестити грађане. Kао друштвено одговорна компанија желимо да брзо тестирање омогућимо нашим запосленима на свим локацијама – у Прокупљу, Малошишту и овде у Kраљеву и да генерално допринесемо бољитку и здрављу и својих запослених и становника градова у којима послујемо“, истакао је Гионе.

Према његовим речима, вакцина је тренутно једино средство у борби против вируса, а компанија „Леони“, у сарадњи са локалном самоуправом, ради на промоцији вакцинације и у својим фабрикама и међу становништвом Kраљева.

Директорка Дома здравља „Краљево“ Мирјана Крчевинац изразила је задовољство што је отворена оваква амбуланта, која ће бити доступна и локалном становништву.

„Захтев мештана да се на овом простору отвори амбуланта, који постоји годинама, како би им примарна здравствена заштита била што ближе,  захваљујући компанији „Леони“, биће остварен. Добиће изузетно модерно опремљену амбуланту, која задовољава све противепидемијске стандарде, све захтеве за рад примарне здравствене заштите, изабраних лекара“, рекла је директорка Дома здравља Краљево додајући да сви који буду желели могу у овој амбуланти да приме и редовну вакцину, сезонску против грипа, али и вакцину против ковида кинеског произвођача.

У амбуланти Леони, која ће бити отворена сваког радног дана од 08.00 до 16.00 часова, радиће тим који се састоји од специјалисте опште медицине и медицинске сестре. Амбуланта ће покрити потребе обе смене радника „Леонија“.

„Ако се у току процеса рада јави потреба за указивањем помоћ, они ће се прво овде обратити. И од куће могу да дођу у амбуланту, а ми ћемо направити комуникацију између овог лекарског тима са њиховим изабраним лекарима“, рекла је директорка Дома здравља Краљево Мирјана Крчевинац, скренувши пажњу на то да и радници компаније „Леони“ и околни мештани могу да преселе своје здравствене картоне у амбуланту Леони и да ту буде њихов тим изабраног лекара и изабране сестре.

Print Friendly, PDF & Email