Данас је у Витановцу свечано отворена реконструисана школа за чију је санацију средства обезбедила општина Врачар из Београда.
„Данас отварамо реконструисану основну школу у нашем месту, то је најлепши поклон који су нам даровали Врачарци. Уз реконструисану зграду школе наши витановачки ученици научили су најважнију лекцију о хуманости" – рекла је Славица Стојановић, директорка ОШ у Витановцу.
„Одмах после земљотреса у Краљеву чули смо да је витановачка школа забрањена за боравак ђака. Наша је обавеза да обезбедимо деци Србије најбоље услове за образовање. Одлучили смо да поправимо школску зграду и данас смо поносни што ће деца учити у новој, лепој, сигурној школској згради. Желим витановачким ђацима који ће у овој згради почети школовање да вредно стичу нова знања и да у будућности живе срећно у земљи Србији" – поручио је Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар витановачким основцима.
„Сарадња Врачара и Краљева прерасла је у пријатељство, блискост и љубав" – истакао је Љубиша Симовић, градоначелник Краљева. 
„Обновљена зграда школе у Витановцу драгоцен је поклон београдске општине Врачар. У име града Београда желим витановачкој деци срећан полазак у школу" – поручила је Јована Механџић, чланица градског Већа града Београда.
Витановачки ђаци дочекали су госте из Београда и Краљева приредбом којом су исказали своју радост и захвалност за поклон који су добили од општине Врачар.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email