„Заинтересованост локалне самоуправе за решавање дугогодишњег проблема водоснабдевања грађана Конарева за сваку је похвалу, али високе цене за прикључак на секундарну водоводну мрежу наш су највећи животни проблем", порука је мештана месне заједнице Конарево које је, у насељу Стаза, данас са својим сарадницима посетио председник градске скупштине Сретен Јовановић.
Градском водоводном мрежом покривено је 50-так одсто територије ове месне заједнице, а грађани су се на примарну мрежу прикључивали сукцесивно. Према оцени Милутина Розгића, председника месне заједнице Конарево, недостаје још око километар примарне водоводне мреже. Паралелно, текли су и радови на изградњи секундарне водоводне мреже, па је прошле године изграђено око 3,1 километара секундарне водоводне мреже.
„Обавеза грађана и месне заједнице било је извођење земљаних радова, а радници јавно-комуналног предузећа „Водовод" положили су цеви и хидранте", каже Розгић, додајући да су изведени радови свако домаћинстово коштали по 8.000 динара плаћених у три рате.
Око 150 породица које живе у око 200 кућа, или 99 одсто становника МЗ Конарево учествовало је у финансирању изградње примарне мреже,  али су им сада, како сами грађани кажу, проблем превисоке цене за прикључење на секундарну водоводну мрежу.
„Изграђен је примарни водовод све до кафане „Путник" у Конареву, очекујемо  а ове године буде настављена изградња до основне школе „Ђура Јакшић" у Конареву", каже одборник Љубиша Ђоковић, напомињући да паралелно са изградњом водовода тече изградња и канализационе мреже, због чега мештани Конарева траже помоћ локалне самоуправе у реализацији оба пројекта.
Председник градске скупштине Сретен Јовановић обећао је помоћ у складу са могућностима које градски буџет дозвољава.
„Прошле године изведени су радови у вредности од десетак милиона динара, а град ће и даље наставити да помаже како би сви грађани имали редовно снабдевање водом, јер без ње не може да се живи", поручио је председник скупштине града мештанима Конарева које је позвао да истрају у својим реалним захтевима.


 

 

Print Friendly, PDF & Email