Низом акција, пре свега едукативног и превентивног карактера, обележена је радна година градског Савета за безбедност саобраћаја. Обележене су зоне школа у којима је брзина кретања возила ограничена на 30 километара на час. На неколико места у граду постављене су тзв. „вибро“ траке и друга потребна саобраћајна сигнализација, одржан је низ јавних часова за ученике, а ђацима је подељен и флуоресцентни материјал.
Задовољни постигнутим, чланови Савета за безбедност саобраћаја организовали су данас новогодишњи коктел за све сараднике који су током ове године директно или индиректно учествовали у раду Савета.
„Коктел је првенствено намењен медијима који су пропратили сваки наш потез током године, чиме су осим наше захвалности заслужили да буду похваљени и за показану друштвену одговорност“, рекао је председник градског Савета за безбедност саобраћаја Ненад Марковић.

Он је додао да је жеља чланова Савета била да се овим кокелом захвале свима који су, на неки начин учествовали у кампањама које је Савет спроводио на територији града Краљева
На овом скупу сумирани су постигнути резултати и предстваљени планови Савета за наредну годину, а према речима заменика градоначелника Милуна Јовановића, и сам Савет заслужује све похвале за одрађене превентивне активности.

Чланови Савета уручили су захвалнице припадницима Саобраћајне полиције, Црвеног крста, Хитне службе Здравственог центра „Студеница“ и другима., а најављен је и наставак едукативних наредне године. Кампање и акције Савета ће, као и до сада, бити финансиране из градског буџета који „пуне“ несавесни учесници у саобраћају плаћањем казн
и за различите прекршаје. 

 Print Friendly, PDF & Email