Први дан сада већ тродневне манифестације „Сребрни казан“, коју организује Туристичка организација Краљево, под покровитељством града Краљева“, резервисан је за такмичење у кувању рибље чорбе. Овогодишњи, пети „Рибљи котлић“, окупио је 32 екипе из целе Србије.

            Манифестацију је званично отворила заменица градоначелника Краљева Марица Мијајловић, која је изразила задовољство услед добре организације манифестације.
            „
Можда нам време тренутно не иде на руку, али доброг расположења и воље неће нам мањкати. Надам се да ћемо сви уживати и добити најбољу чорбу, о којој ће одлучити жири“, поручила је заменица градоначлелника.

           О
најбољем ће одлучити жири у саставу: Душица Сердаровић, професорка Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање, Милош Милошевић из Ивањице – Асоцијација професионалних кувара Србије, Зорица Ранковић, професионална куварица у пензији из Краљева, и Зоран Дамјановић, економиста за туризам и угоститељство.

            У
име организатора, такмичаре и посетиоце је поздравила директорка Туристичке организације Краљево Ана Миросављевић и пожелела срећан рад и лепо дружење.
 

          

Print Friendly, PDF & Email