Сајам запошљавања, у организацији Националне службе за запошљавање – Филијала Краљево, одржан је дванаести пут у граду Краљеву, овог пута уз Сајам образовања. Тридесет послодаваца понудило је 60 радних места, искључиво занимања производне струке тј. занатског усмерења, која, према речима директора краљевачке Филијале Снежане Прелић, на тржишту рада много брже дођу до посла. Средње школе са територије града Краљева и Врњачке Бање са производним профилима промовисале су та занимања на својим штандовима.

Сајмови ове врсте добра су прилика, показује статистика, да незапослени нађу ухлебљење, прилику да покажу шта знају и умеју, а послодавци, уз представљање своје компаније на најбољи начин, вредне и способне раднике образовног профила адекватног њиховим потребама.

„Надам се да ће овај начин директне комуникације између послодаваца и незапослених као резултат имати више упошљених Краљевчана и просперитет краљевачких предузећа. Верујем да постоји реална могућност да се, баш данас, овде, цифра од, према подацима Националне службе, скоро 14.000, или тачније – 13.735 незапослених Краљевчана, смањи“, рекао је градоначелник града Краљева Драган Јовановић, отварајући пролећни Сајам запошљавања.

Прошле године, у априлу, Краљево је имало 614 незапослених више. Подаци с краја прошлог месеца говоре да је у Краљеву највећи број незапослених, готово две хиљаде, старости од 25 до 29 година. Затим следе они од 30 до 34 године итд. Више од 1.500 наших суграђана не може да се запосли дуже од десет година.

„Сви заједно морамо да променимо ту слику. Настојаћемо да млади нашег града што пре нађу свој пут ка успеху и да они који су у овим тешким временима остали без посла заснују радни однос. Приоритет града Краљева је запошљавање“, изјавио је градоначелник Јовановић.

Он је захвалио организатору – који настоји да својим суграђанима приближи и окупи на једно место послодавце који могу да понуде посао, послодавцима – који пружају прилику суграђанима и настоје да повећају број запослених и утичу на побољшање услова живота свих нас, и свима онима који на било који начин утичу да буде све мање Краљевчана који се налазе на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email