Донацијом Амбасаде Краљевине Норвешке граду Краљеву, почела  је реализација пројекта „ Санирања последица од поплава на нерегулисаном делу реке Рибнице у Краљеву“.
Поплавама у мају ове године, река Рибница је нанела велике штете мештанима овог дела града па је по речима заменика градоначелника града Краљева Милуна Јовановића, донацијом Амбасаде Краљевине Норвешке почела изградња обалоутврде у дужини од сто метара. Вредност ове инвестиције је око 50.ооо еура. Учешће Амбасаде Краљевине Норвешке  је осамдест процената, а града Краљева  двадесет. Овом санацијом обезбеђује се и мост на реци Рибници који је веома прометан. По речима заменика градоначелника град Краљево са Републиком Србијом, изнаћи ће  могућности да санира комплетан водоток до улива реке Рибнице у реку Ибар.
Извођач радова је ЈКП „Путеви „ из Краљева, а подизвођач „Западна Морава“ из Краљева. По речима Милоша Гољића, директора ЈКП „Путеви“ приликом чишћења корита утврђена су и оштећења моста која ће се такође санирати преко Дирекције за планирање и изградњу Краљево.
 
 

Print Friendly, PDF & Email