На данашњој конференцији за новинаре Савета за безбедност саобраћаја града Краљева новинари су упознати са статистичким подацима у саобраћају за предходну годину. Број саобраћајних незгода у 2013. години смањен је за 20 процената  у односу на 2012. годину а најважније је да је број настрадалих смањен за 35 процената.
Иако још увек незванични, ови податци су вероватно најбољи за за територију целе Србије чијем је успеху допринео и рад Савета за безбедност саобраћаја града Краљева у сарадњи са саобраћајном полицијом Краљева, Здравствог центра  „Студеница“ и Црвеног крста.
Ове податке новинарима су изнели Иван Вучетић, командир саобраћајне полицијске испоставе Краљево и Ненад Марковић, председник Савета за безбедност саобраћаја града Краљева.
У 2013. години на територији Краљева регистровано је 10.410 саобраћајних прекршаја, углавном о неприлагођеној брзини кретања, непрописном претицању и паркирању, невезивању појаса и вожњи под дејством алкохола.
Бољем стању у саобраћају допринело је и боље извештавање грађана од стране медија али и превентивне акције које су одржане у краљевачким  школама и кампање „Кацига главу чува“ и „Исправно возило – безбедно возило“.
 
 

Print Friendly, PDF & Email