На састанку Одбора за обележавање 29. новембра, дана ослобођења Краљева од фашистичког окупатора,којим је председавао Сретен Јовановић, заменик председника Скупштине града Краљева, договорене су наредне активности у припреми обележавања овог датума.
У предлогу програма се налазе активности о уређењу спомен-обележја ослободиоцима Краљева у парку Пљакин шанац, обилазак свих спомен-обележја на територоји града Краљева, седница свих органа и тела Скупштине града Краљева са гостима, говор Градоначелника и пригодан уметнички програм.
 
 
 

 

Пета изложба туристичких публикација Србије                                                       05.Новембар.2009 Крушевац 

На Петој изложби туристичких публикација Србије која се одржала 04. и 05.11.2009.г. у хотелу "Рубин" у Крушевцу, Туристичка организација Краљева освојила је прву награду у категорији "најбоља аудио-видео публикација" за видео монографију "Трансроманика".Ове године своје публикације изложиле су 43 туристичке организације из Србије и Републике Српске.Додела награде "Најбоља туристичка публикација" додељује се у више категорија, а ове године први пут и за видео публикације. Видео монографија "Трансроманика" проглашена је за најбољу у конкуренцији од 40 филмова.
У видео монографији Туристичка организација Краљева са својим партнером "Сфера-Навигатор" из Краљева, на интересантан начин, кроз причу, представља наше културно-историјско наслеђе, тачније манастире Жича, Студеница,Градац, Сопоћани, Дјурдјеви ступови, Дечани и Петрову цркву, које је уврштено у европски културно-туристички пут "Трансроманика". Овај пут спаја споменике романичког наследја из 7 европских земаља и Савет Европа га је уврстио у програм "Главни европски путеви културе".
 

Print Friendly, PDF & Email