Градоначелник града Краљева Томислав Илић, са својим сарадницима, сазвао је састанак са директорима краљевачких основних и средњих школа 31. децембра, након учесталих позива родитеља ученика који су тражили одговор на питање зашто деца нису добила ђачке књижице на крају првог полугодишта.

„Имао сам податак да су у другим градовима књижице подељене, осим у једном делу школа у Краљеву, Крушевцу, Крагујевцу, Чачку. У разговору са начелником Школске управе добио сам податак да у Краљеву 23 школе нису закључиле оцене, што је највећи број у Републици, и ја сам на основу тога и сазвао састанак.

На састанку сам добио коначан одговор од директора школа да ћe, у складу са законом, књижице бити подељене највероватније пре Српске нове године“, изјавио је градоначелник Краљева Томислав Илић након састанка са директорима школа са територије града Краљева.



Влада РС обезбедила 22 милиона динара за ФВК                                     31.12.2014.

 

 

„Захваљујући, пре свега, Влади Републике Србије и Министарству за привреду, које је уплатило 22 милиона динара за побољшање текуће ликвидности Фабрици вагона Краљево, радницима ће данас бити исплаћен један минимални доходак. Ми имамо одличну сарадњу са Владом. Морам да захвалим и заступници капитала ФВК која је уложила напор да до овога дође“, изјавио је градоначелник града Краљева Томислав Илић последњег дана 2014. године.

В.д. директора ФВК Зоран Миновић захвалио је Министарству привреде, заступници капитала ФВК и локалној самоуправи, који су, свако на свој начин, допринели да се дође до ових средстава и објаснио за шта ће новац бити опредељен.

„Ова средства биће употребљена за један минимални лични доходак и побољшање текуће ликвидности, која се одвија у два смера. Остале су обавезе према приватизацији, која је у току, и остало је да се исплате одређена средства, која нисмо имали, кући за процену фер вредности капитала имовине, а што је услов да добијемо модел приватизације. Средства ће бити употребљена, с једне стране, у сврху што брже приватизације, а с друге стране, за одржање постојећих сертификата без којих фабрика не може да функционише. У међувремену смо, у овим тешким условима, добили један европски сертификат од Дирекције за железнице, који важи за цело тржиште европске уније – ECM сертификат, који нам помаже да се појавимо на тржишту целе Европе за оправку теретних вагона“, објаснио је Миновић.

Print Friendly, PDF & Email