Градоначелника града Краљева Томислава Илића, начелника Рашког управног округа Небојшу Симовића и представнике бивших радника „Магнохрома“ примио је данас у Београду министар правде Републике Србије Никола Селаковић. На састанку је договорено које правне кораке бивши радници „Магнохрома“ треба да предузму како би остварили своја права тј. право на исплату преосталих 20 одсто дуговања за неисплаћене зараде из периода 2001-2008. година.

            „Мислим да је састанак био јако конструктиван. Имали смо један срдачан пријем. Видели смо жељу и вољу и министра и његових сарадника да нам помогну да, у најкраћем могућем року и у складу са законом и уставом, решимо овај проблем“, рекао је начелник Рашког управног округа Небојша Симовић. „Драго ми је да су ово добре вести за раднике „Магнохрома““.

            Како је изјавио градоначелник Томислав Илић, бивши радници „Магнохрома“ најпре треба да оспоре 2012. године потписани споразум, а затим да узму евиденцију свих оних радника који су тужили, како би почели нов ванпарнични поступак.

            Према речима Лазара Павловића, бившег радника „Магнохрома“, захтев за исплату 20 одсто дуга, како им је на састанку рекао министар правде, морају да потпишу сви бивши радници „Магнохрома“ који су тужили, да пошаљу захтев Фонду за развој, од кога ће добити списак радника који су исплаћени 2012. године, па да покрену спор да се стари споразум оспори како би се ишло даље у потраживања преко судова.
 
 

Print Friendly, PDF & Email