Градоначелник града Краљева Томислав Илић, са својим сарадницима, одржао је састанак са представницима Удружења привредника „Иницијатива 2012“, директорима јавних предузећа чији је оснивач град Краљево (Дирекција за планирање и изградњу Краљево, ЈКП „Водовод“, ЈКП „Путеви“, ЈЕП „Топлана“) и директорима односно представницима јавних предузећа чији је оснивач Република Србија а раде на територији града Краљева („Електросрбија, Електродистрибуција Краљево, Телеком). Састанку су присуствовали и чланови Градског већа града Краљева Маја Мачужић, Драгана Бикић и Бошко Ракић, шеф Кабинета градоначелника Катарина Димитријевић, као и заменик председника Скупштине града Краљева Ненад Марковић и заменик начелника Градске управе Јелена Бекчић-Луковић. 

На састанку је било речи о програмском буџетирању које, како је објаснио градоначелник, подразумева то да ће планови и програми јавних предузећа ући у буџет града Краљева и да морају бити донети пре усвајања самог буџета.

„Привредницима је презентовано шта је основ плана и програма Дирекције за планирање и изградњу. Показали смо им шта ћемо радити у наредном периоду. Капиталне инвестиције су изградња затвореног базена, павиљона на Гочу и почетак изградње Музичке школе“, изјавио је градоначелник Краљева Томислав Илић.

Било је речи и о проблемима које имају привредници, комуналном опремању њихових локација (водоснабдевање, изградња приступних саобраћајница…).

Према речима градоначелника, у буџету ће се наћи ставка субвенције приватним предузећима, а индиција је да капиталне пројекте града Краљева за наредну годину раде предузећа из Краљева.

  

 
 

Донација слушних апарата компаније АЛФА Марјан Радовић              11.12.2014.

  

Акција крагујевачке компаније „Алфа“, чији је циљ да помогне пострадалима у мајским поплавама широм Србије, која је у Краљеву започела 17. октобра, резултирала је поделом десет модерних слушних апарата грађанима Краљева. Већ неколико година, „Алфа“, у сарадњи са данском компанијом ReSound, једним од највећих произвођача слушних апарата у свету, реализује хуманитарни пројекат „Другачија прича о слуху“.

Приликом свечане доделе апарата и потписивања уговора са крајњим корисницима у нашем граду, извршни директор компаније „Алфа“ Марјан Радовић захвалио је свима на доброј сарадњи.

„У Краљеву смо нашли сараднике да донацију и организујемо. И у земљотресу смо донирали апарате у Краљеву. Ове године повод за донацију је поплава. Идеја нам је да наставимо да помажемо у складу са својим могућностима, а на корист крајњих корисника. Ако нисмо у прилици да у потпуности донирамо слушне апарате, спремни смо да онима који слушне апарате обезбеђују преко Фонда, обезбедимо квалитетније апарате, а да њих то ништа не кошта. Краљевчани могу очекивати од нас подршку и на даље“, изјавио је Марјан Радовић.

Градоначелник Краљева Томислав Илић, уз захвалност донаторима за овако вредне поклоне, истакао је и добру дугогодишњу сарадњу са компанијом „Алфа“. Он је изразио жаљење због још једне природне катастрофе која нас је задесила, али и радост што је ова компанија изашла у сусрет Краљеву и Краљевчанима.

„Надам се да ћемо и у будућности сарађивати“, поручио је градоначелник.

Према речима Гордане Стојковић, члана Градског већа града Краљева, акција компаније „Алфа“, организована уз подршку локалне самоуправе, имала је великог одјека међу нашим становништвом.

„Дугогодишњом сарадњом са компанијом „Алфа“, град Краљево је постигао велико поверење, стекао пријатеља. Ово је корак ка бољем и квалитетнијем животу. Хвала Вам. Надам се да ћемо имати сарадњу и на вишем нивоу“, рекла је гђа Стојковић.   
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email