Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је примио чланове Удружења породица палих бораца у ратовима од 1990. до 1999. године. На састанку је разговарано о проблемима са којима се породице палих бораца свакодневно сусрећу и могућностима да им се помогне у њиховом решавању и остваривању законских права и на локалном и на републичком нивоу.

            Председник Удружења Милисав Вујанац, отац палог борца, захвалио је градоначелнику на пријему и спремности да помогне. Он је на састанку отворио многа питања која захтевају заједничко решавање са локалном самоуправом, а којима ће се, ресорно задужен, бавити члан Градског већа Радоје Томашевић, будући да се тичу борачке популације, а посебно породица палих бораца.

 „Пред нама је закон који регулише наша права, а преднацрт је захтевао да дамо 18 примедби, које би требало неко да помогне да буду прихваћене, како  не би дошло до тога да републички постану локални проблеми.  Имамо обећање да ћемо са посланицима решити тај проблем“, каже Вујанац.

            Град треба да брине како о ратним војним инвалидима, тако и о породицама палих бораца, рекао је градоначелник.

„Потрудићемо се, у оквиру својих надлежности, да донесемо решења која ће допринети побољшању њиховог положаја. Променићемо неке одлуке како бисмо помогли да се побољша њихов социјални статус, као и положај у друштву, који мора бити знатно бољи“, рекао је градоначелник.

Удружење има 206 чланова. Од 106 деце палих бораца, 48 је још увек на школовању, 46 је незапослено. Градоначелник др Предраг Терзић је истакао да ће град настојати да помогне и око стипендирања деце палих бораца, као и око њиховог запошљавања.

 

 

 

          

Print Friendly, PDF & Email