Данашњим састанком у организацији начелника Рашког управног округа Небојше Симовића и његовог колеге Слободана Јоловића начелника Моравичког управног округа настављена је пракса повремених састанака председника општина ова два округа који су они иницирали ступањем на дужности Начелника округа.
Састанку су присуствовали Томислав Илић градоначелник града Краљева, Бобан Ђуровић председник општине Врњачка Бања и Игњат Ракитић председник општине Рашка.           
Подсећања ради ,на претходном састанку, идентификовани су су  инфрструктурни пројекти од заједничког интереса попут Коридора 11( Аутопут Београд-Прељина,Аеродром „Морава“ у Лађевцима и „Моравског коридора (Ауто-пут Појате Прељина) који се налазе у различитим фазама реализације и који ће сходно томе бити рангирани по приоритетима заједничких активности  код ресорних министарстава.Тема данашњег састанка био је јавни позив Министарства привреде , који  траје до 1.октобра ове године, а односи се на „Програм подршке реализацији мера од регионалног и локалног значаја у 2015.години“ за шта је , буџетом, предвиђено више него скромних 100 милона динара за читаву Републику.Радојка Савић,директорка Регионалне агенције за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа је ,у функцији уводничара,упознала присутне са условима  јавног позива који је у току понудивши капацитете агенције општинама ова два округа ,тачније одељењима њихових управа која се баве локалним ,економским развојем како  би њихови пројекти задовољили критеријуме јавног позива. Током дискусије кристалисало се мишљење да је пракса заједничких састанака нешто што треба наставити јер само заједничким радом ,пре свега одељења управа општина и градова два округа која се баве локалним-економским развојем и Регионалне агенције за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа ,је могуће јачање капацитета локалних администрација које треба да одрже преко потребан континуитет у овом послу. А тај континуитет , по ономе што се чуло на састанку у Краљеву ,највише је угрожен другим, бројним обавезама челника локалних самоуправа који су суочени са оперативним управљањем буџетима , мерама рационализације како у   локалним управама тако и у установама и институцијама које финансирају, комуникацијом са грађанима и, најзад ,често најважнијим ,политичким активностима посебно у предизборним и изборним активностима.


 
 
 
 

Санација клизишта у засеоку Космајици  nbsp;                                      08.Септембар 2015.

Данас су градоначелник града Краљева Томислав Илић и заменик градоначелника Милун Јовановић са директором ЈКП „Путеви“ Милошем Гољићем обишли радове на санацији клизишта у засеоку Космајици МЗ Лопатница.
Према речима градоначелника локална самоуправа је испунила обећање дато мештанима, санирала клизиште, а то би учинила и раније да су временски услови дозвољавали.

Житељи засеока Космајица Драгомир Воштинић и Драган Ракићевић нису крили своје задовољство, јер су изградњом овог пута добили много – како кажу, поново везу са светом, јер су због неприступачности терена били потпуно одсечени и немогуће је било доћи до њих. У селу има много старих и болесних
па ће сада лакше доћи до лекара. Новоизграђени пут је унео живост у ово мало место, а челници града ће наставити са  даљим активностима по месним заједницама на територији града Краљево.

 

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email