У оквиру кампање „Безбедан пут до школе“, чланови Савета за безбедност саобраћаја града Краљева данас су у ОШ „Браћа Вилотијевић“ започели акцију поделе буквара „Пажљивкова правила у саобраћају“ ученицима првог разреда. Прваци у још две основне школе добили су данас „Пажљивкове“ букваре, а до краја седмице са Пажљивком ће се срести и њихови вршњаци у свим основним школама на територији града Краљева.

Буквари, више од 1.200, за сваког првака, набављени су у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја. Уз то, деца добијају и флуоресцентни беџ и распоред часова са логом Савета за безбедност саобраћаја града Краљева, а школе постере на тему поштовања правила у саобраћају. Кампања, чији је циљ повећање безбедности деце у саобраћају, усмерена је на децу, али и на школе, родитеље, возаче.     

Према речима председника ужег сазива Савета за безбедност саобраћаја Ненада Марковића, како је Пажљивко најпознатија личност у њиховом узрасту, ова едукативна акција ће тећи у истом правцу.

„Наставићемо акцију, посебно према деци, зато што, ако ова деца, за десет или двадесет година, буду савесна у саобраћају, резултати у њиховом понашању у саобраћају ће бити далеко бољи него што су сада када смо ми одрасли“, рекао је Марковић.    

У складу са наставним програмом, ученици првог разреда су већ учили о безбедности у саобраћају и спремни су дочекали чланове Савета. Како истиче  њихов професор разредне наставе Вера Тодоровић, веома им значи што су их чланови Савета посетили и деци омогућили да још више сазнају о саобраћају и безбедности у саобраћају.

 

 Print Friendly, PDF & Email