Тридесет трећи „Весели спуст“ у Краљеву, ове године, изненађење је за све љубитеље сплаварења Ибром и пропратних дешавања ове манифестације по којој се наш град надалеко препознаје. Овогодишња Недеља „Веселог спуста“, колико ће заправо и трајати манифестација, почиње 11. а завршава се 17. јула. Грађани Kраљева и сви који у Краљево дођу тих дана моћи ће да проберу догађај у складу са интересовањима и добро се забаве.

Према речима директора „Веселог спуста 2022“ Александра Ерца, жеља организатора манифестације – Града Краљева, Туристичке организације Краљево и Кајак клуба „Ибар“, као и свих који су укључени у припрему, јесте да од Kраљева направе туристички град, будући да обилује потенцијалима.

„Имамо у окружењу Матарушку, Богутовачку, Врњачку Бању… Сматрамо да Kраљево може да буде туристички центар. На овај начин показујемо да смо кренули правим путем. Недеља „Веселог спуста“ ће прерасти у традиционалну манифестацију и Краљево ће можда постати и фестивалски град“, каже Ерац.

Он је позвао суграђане, али и све потенцијалне туристе да буду учесници спуста, уживају у лепоти природе од Маглича до Краљева, дођу у Матарушку Бању…. Истакао је да је успех у овогодишњој богатијој организацији постигнут захваљујући сарадњи свих актера – и организатора и предузећа и установа и свих других сарадника на припремама и медија…

Почетак централне манифестације – спуста Ибром, заказан је за 17. јул, у 10.00 часова, подно Маглича. Већ сада, како истиче Ерац, тешко је наћи расположиво пловило будући да су готово сва изнајмљена за краљевачку највеселију регату. Ипак, организатори раде на обезбеђивању додатних пловила за заинтересоване учеснике.

Ерац сматра да ће и манифестације које претходе спусту – концерти, журке, наступи разних извођача… довести у Краљево више сплавара него претходних година. Ове године ће бити и награда за учеснике – за најоригиналнија пловила, а све у циљу да за следећу годину буду обезбеђени респектабилни спонзори манифестације. Угоститељи ће током ових дана радити до два сата иза поноћи. Како каже, и смештајни капацитети су током ових дана попуњени и он се нада да ће следеће године Матарушка и Богутовачка Бања моћи да понуде додатне смештаје. Кључно је, како је нагласио, да Краљево може да постане туристички град.

За овогодишњи „Весели спуст“ имали су прилику да чују не само Краљевчани, већ и Чачани, Крагујевчани, мештани Врњачке Бање, али и они који су се затекли на Златибору, у Сокобањи, Београду… Како истиче портпарол „Веселог спуст 2022“ Игор Тешић, из Туристичке организације Краљево, рађена је промоција „Веселог спуста“ и у Словенији, Херцег Новом, Тивту… и свуда су их дочекали заинтересовани за наш догађај.

Он је нагласио да је, од 11. јула, када на централном градском тргу наступа Тони Цетински, закључно са концертом Зорице Брунцлик у недељу, 17. јула, за све који тих дана буду у Краљеву приређен богат и разноврстан програм. Такође је напоменуо да је манифестација „Сребрни казан“ ове године пресељена у Матарушку Бању.

Тешић је позвао госте у наш град – да буду део „Веселог спуста 2022“, али и да искористе прилику и посете Студеницу, Жичу, прошетају Столовима, одморе на Гочу, потраже расхлађење у базенима и купалиштима у околини Краљева…


Недеља „Веселог спуста 2022“ – 11-17. јул 2022. године:

  1. јул – концерт – Тони Цетински (Трг српских ратника)
  1. јул – Фестивал фолклора (Трг српских ратника)
  1. јул – Фестивал занатског пива (Трг српских ратника)

концерт – Burns (Трг српских ратника)

концерт – Џубо и Јелена (Трг српских ратника)

DJ Kida keva Crew (Трг српских ратника)

  1. јул – Фестивал занатског пива (Трг српских ратника)

концерт – Amabile art (Трг српских ратника)

концерт – Steam funk (Трг српских ратника)

DJ Kida keva Crew (Трг српских ратника)

  1. јул – концерт – Дечија радост (Трг српских ратника)

концерт – Рибља чорба (Трг српских ратника)

  1. јул – Веселе игре на води (Градски базен)

концерт – Бојан Маровић (Трг српских ратника)

концерт – Забрањено пушење (Трг српских ратника)

велики Јегер парти (на три локације у граду)

  1. јул – Весели спуст (Маглич – Матарушка Бања – Краљево)

Сребрни казан (Матарушка Бања)

концерт – Зорица Брунцлик (Трг српских ратника)

Print Friendly, PDF & Email