На седамдесет деветој, ванредној, седници Градског већа града Краљева, којом је председавао градоначелник др Предраг Терзић, већници су разматрали  тридесет једну тачку дневног реда.

Градско веће је расписало Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације стамбених објеката на територији града Краљева и донело Допуну Правилника о суфинансирању мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова.

Донето је Решење о давању сагласности за коришћење дела средстава за реализацију мере из Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2022. годину за Друштво пчелара „Краљево“ – плаћање трошкова превоза на сајмове пчеларства у Врању и Београду и плаћање трошкова организовања изложбе пчеларских производа и опреме у оквиру манифестације „Пасуљијада“ у Краљеву, у укупном износу од 150.000,00 динара.

Већници су се позитивно изјаснили на 21 решење о додели средстава за суфинансирање пројеката инвестиционог одржавања стамбених заједница – Карађорђева 16, Топлице Милана 10, Цара Душана 83, Југ Богданова 128/5, Карађорђева 20, Карађорђева 18, Цара Душана 57, Војводе Путника 15, IV краљевачки батаљон 15, Хероја Маричића 24, IV краљевачки батаљон 33, Доситејева 210 и 212, Војводе Путника 12, Топлице Милана 10, Југ Богданова 148, Карађорђева 9, Ђуре Салаја 6, Доситејева 206 и 208, Зелена Гора 37, Обилићева 11, Доситејева 222 и 224, Моше Пијаде 36.

Веће града Краљева је донело три решења о одбацивању као непотпуних пријава стамбених заједница – Димитрија Туцовића број 8 и 10, Југ Богданова број 2, 4 и 6 односно Моше Пијаде број 33, за доделу средстава за суфинансирање пројеката инвестиционог одржавања.

Донето је Решење о одбацивању као неблаговремене пријаве власника стамбеног објекта у Нушићевој број 31 у Краљеву, за доделу средстава за суфинансирање радова инвестиционог одржавања објекта односно Решење о одбијању као неисправне пријаве Стамбене заједнице 23. новембар број 11, Ушће, за доделу средстава за суфинансирање радова инвестиционог одржавања.

Краљевачки већници донели су Решење о распореду средстава за остваривање јавног интереса у области спорта за посебне програме у 2022. години.

Print Friendly, PDF & Email