На данашњој 55. седници Градског већа града Краљева донети су следећи акти.

       


Радови на школи у Адранима                                                    05.04.2016.

 

 

Уговор о извођењу радова на реконструкцији и доградњи зграде Основне школе „Драган Маринковић“ у Адранима – прва фаза, потписали су градоначелник града Краљева Томислав Илић и ГЗР ,,Стандард“ из Краљева. Трећа страна потписница Уговора је Канцеларија за управљање јавним улагањима. Средства за извођење предметних радова се обезбеђују у складу са Законом о обнови након елементарне и друге непогоде и Уредбом о оснивању Канцеларије за управљање јавним улагањима, а преко Канцеларије за урављање јавним улагањима. Цена свих радова је 9.040.396,20 динара без ПДВ-а. Рок за завршетак радова је 119 календарских дана, рачунајући од дана увођења у посао.

Како је истакао градоначелник Краљева Томислав Илић, преко  Канцеларије за управљање јавним улагањима, Влада учествује у санацији свих објеката после поплаве. У Адранима је у плану и друга фаза – доградња још једног објекта поред школе, површине 400м2, вредности око седам милиона динара.

„Један од услова за избор најбољег понуђача је  био да извођач радова буде из Краљева. Радови почињу одмах. За комплетну реконструкцију је издвојено 16 милиона динара. Новац за другу фазу ћемо покушати да обезбедимо преко Владе“, рекао је градоначелник.

Према речима начелника Школске управе Ненада Славковића, Адрани добијају школу 21. века. Ово приградско насеље има лоше услове за извођење наставе, а ученици ће сада добити адекватне услове за рад.

Школа ће одговарати свим стандардима и квалитету наставе који се очекује од просветних радника, каже Наташа Степић, директор школе, осврнувши се на то да се сада ради у веома тешким условима, у две смене у четири учионице.

Ово је први у низу пројеката по програму Владе РС о објектима јавне намене који ће бити обновљени ове и наредне године. Како је школа 1900. годиште, након обиласка маркетинг екипа Владе и из ЕУ и провере критеријума – задовољила је, те отуд и Уговор о извођењу радова, каже помоћник градоначелника Вукосав Коњикушић.

        

Print Friendly, PDF & Email