У оквиру друге фазе пројекта „Дигиталне учионице“ Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије, шеснаест краљевачких основних школа добиле су донацију у виду 85 лаптопова и 52 пројектора.

Прилику за усавршавање и унапређење дигиталне писмености путем савремене опреме, имаће ђаци који похађају основне школе у Витковцу, Врби, Лађевцима, Адранима, Жичи, Роћевићима, Сирчи, Ушћу, Витановцу, Годачици, Брезови, као и ученици школа „Браћа Вилотијевић“, „Вук Караџић“, „Јово Курсула“, „Свети Сава“ и „Чибуковачки партизани“.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић и руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић присуствовали су подели ове значајне информатичке опреме директорима школа која је уприличена у Машинско-техничкој школи „14. октобар”.

„Одлука Министарства просвете, науке и технолошког развоја веома је добра и значајно утиче на остварење дигиталне писмености свих ученика на територији читаве Србије без обзира да ли они похађају основне школе које се налазе у центру града, приградским насељима или на сеоском подручју“, сматра градоначелник.

Како је појаснио, руководилац Школске управе Бојана Маринковић је, након разговора са директорима основних школа са територије Града, ускладила расподелу са потребама и захтевима школа којима је ова вредна опрема најнеопходнија.

„Очекујем да ће у наредним годинама краљевачке школе добити још рачунарске опреме како би, уз помоћ Министарства просвете, у потпуности опремили све основне и средње школе на територији нашег града“, поручио је Терзић.

У име школа које су добиле ову вредну донацију, Школској управи, ресорном министарству и Граду, захвалио је директор ОШ „Свети Сава“ Звонко Љубисављевић.

„Овај пројекат је добар начин да Министарство просвете и локална самоуправа раде на томе да се што више деце дигитално описмени. Опрема коју ће добити наша школа биће искоришћена управо за осавремењавање наставе, увећавање дигиталне писмености и развијање компетенција наставника јер је потребно да они који преносе знање, поготово у овој области, буду оснажени, а без технике, у овом случају рачунара и пројектора, то није ни могуће извести“, истакао је Љубисављевић.

Директор ОШ „Вук Караџић“ Милена Брковић, нагласила је да ће два лаптопа и пет комплета који се састоје од лаптопа, пројектора и постоља, колико су добили, знатно унапредити наставно-образовни процес у њиховој школи.

У циљу унапређења дигитализације наставних процеса, у децембру 2021. године, захваљујући Министарству просвете, науке и технолошког развоја, донацију вредну више од 50.000.000 динара у виду 348 рачунара и 23 штампача добиле су  четири средње и једанаест основних краљевачких школа.

Print Friendly, PDF & Email