Почасни председник Тениског савеза Србије Слободан-Боба Живојиновић, са сарадницима, посетио је град Краљево 3. априла 2014. године. Циљ посете нашем граду човека који је цео живот посветио тенису био је афирмација спорта у Србији и жеља да се нека већа такмичења одржавају у новој краљевачкој хали спортова. 

Захваливши представницима града Краљева на добродошлици и свему што су до сада урадили и планирају да ураде за развој не само тениса, већ спорта уопште у Краљеву, Живојиновић је изјавио:

„Нека наша идеја јесте афирмација спорта и одржавање неких спортских манифестација у Краљеву, попут Дејвис или Фед купа, који су круна тениса у овој земљи у екипном такмичењу. Желимо да покушамо да доведемо бар једно од тих такмичења у нову халу у Краљеву, која ће бити завршена, јер сви услови које Светска тениска федерација прописује (висина, габарити, број гледалаца) задовољавају критеријуме. Настојаћемо да у некој перспективи доведемо наше велике звезде и бар једно од екипних такмичења јер Краљево то заслужује. За то, и Тениски савез и град Краљево имају добру вољу.“

Градоначелник града Краљева Драган Јовановић изразио је велико задовољство у име града и своје име што је наш град посетила жива легенда српског спорта, као и јер је састанак био веома конструктиван.

„Краљево је град спорта, расадник талената. Одбојка, кошарка, фудбал – прославили су Краљево, и Србију, по целом свету. И тенис ће, преко Луке Илића, и неких нових, будућих талената, да шири славу нашег спорта по целом свету. Иницијатива Краљева да се кандидује да постане центар тениског спорта за западну Србију наишла је на добар пријем гостију из Тениског савеза Србије. Очекујем да ћемо достојно да репрезентујемо и град и Србију“, рекао је градоначелник.

            Пријему су присуствовали и Чедомир Шошкић, генерални менаџер Тениског савеза Србије, и Милан Вучковић, члан Надзорног одбора Тениског савеза Србије. Ту је био и Лука Илић, који се већ рангирао високо на листи најбољих српских тенисера, као и Предраг Петронијевић, из Тениског клуба Краљево, који се пласирао у полуфинале купа Србије у екипном такмичењу.

Госте су дочекали и Милун Јовановић, заменик градоначелника града Краљева, Зоран Бојанић, народни посланик у Скупштини Србије, Новица Гаговић и Маја Мачужић, чланови Градског већа, као и Ненад Нерић, директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево. Домаћини и гости су након пријема у Градској управи, обишли халу спортова која је у изградњи, а затим и тениске терене поред Ибра.
 
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email