Данас је државни секретар Министарства рада и социјалне политике Зоран Мартиновић у Краљеву потписао са градом Краљевом и Центром за Социјални рад споразум о давању на коришћење три стана на Берановцу намењена деци без родитељског старања.која излазе из социјалне заштите. Споразум је у име града  потписао Милун Јовановић омоћник Градоначелника за социјална питања и Светлана Дражовић, директор Центра за социјални рад. Државни секретар је данас такође Центру за социјални рад уручио кључеве од једног возила које им поклања Министарство рада и социјалне политике.

 
 


Данас су Краљево посетили Снежана Срзентић, директор Републичког института за трансфузију крви и Горан Суботић, координатор за давалаштво крви.Они су у разговору са Милуном Јовановићем и Миланом Самарџићем помоћницима Градоначелника задуженим за социјалну политику односно просвету указали на то да су до сада имали коректну сарадњу са градом Краљевом, Црвеним крстом Краљево и школама из Краљева. Обавестили су и о томе на који начин ће помоћи Краљеву и Црвеном крсту.

 
 

Слободан Боб Петошевић, власник хотела на Дивчибарама, данас је посетио Краљево и у разговору са Сретеном Јовановићем, замеником председника Скупштине града и Миланом Самарџићем, помоћником Градоначелника за просвету, понудио да 100 ученика Краљевачких школа бесплатно проведе недељу дана у његовом хотелу на Дивчибарама. Ово је како је он истакао мала помоћ за град, који је недавно претрпео земљотрес, и за најмлађе Краљевчане.

 


Представници Фонда „ Дијаспора за матицу" данас су градоначелника Краљева Љубишу Симовића обавестили да су обезбедили пет милиона динара за помоћ настрадалом Краљеву. Представници Фонда, Љиљана Пантић-Скарамела, представник српског расејења из Швајцарске која ји и председник Надзорног одбора Фонда, Михајло – Мајк Михајловић из Торонта, Станислав Гашпаровски из Лондона, Гојко Слијепчевић из Шведске и Драгомир Вучићевић, секретар Фонда обавестили су Градоначелника и његове сараднике да је Фонд одмах након земљотреса  Краљеву доделио два милиона динара за социјално угрожене породице и З.Ц „ Студеница" а након тога осам милиона динара за поправку оштећених кровова и школа. Након разговора гости су обишли З.Ц „ Студеницу" и тамо се такође информисали о томе како могу, наши људи из дијаспоре, још да помогну Краљеву и З.Ц „ Студеница" .

 
 

Данас је одржана донаторска конференција Националне алијансе за локални развој ( НАЛЕД ) у циљу прикупљања средстава за обнављање и санирање последица земљотреса у привредним објектима града Краљева. Мисија НАЛЕД-а састоји се у успостављању дијалога локалних и републичких власти, институција и приватног сектора који ће олакшати пословање у Србији и привући нове инвестиције и убрзати економски развој.


 

Print Friendly, PDF & Email