Град Краљево је, у Новој хали спортова, био домаћин финалних утакмица најмасовнијег европског аматерског турнира у малом фудбалу – Coca-Cola купa, који је део Државног финала Дунав осигурање Спортских игара младих. Само ове године у Србији је у овом купу учествовало више од 44.000 младих фудбалера и фудбалерки.

У завршници девете сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих, у нашем граду, снаге су одмерили дечаци и девојчице 2006. годиште и млађи.

Победника финала и пласман на Међународну завршницу у Сплиту, између фудбалерки из Новог Пазара и Kрушевца, одлучио је један гол – Kрушевљанки, након четири године учешћа на турниру. Новопазарски Женски фудбалски клуб, основан крајем новембра прошле године, на терену је био изједначен са девојчицама ЖФK „Напредак“ из Kрушевца, који постоји више од 30 година и у којем тренира више од сто девојчица.

Финале за дечаке завршено је са много више голова. Екипа из Сурдулице „Kолумбија“, резултатом 4:1, савладала је екипу „Петровац на Млави“. За момке из Сурдулице пласаман на Међународну завршницу Спортских игара младих је један од највећих успеха. Били су други на турниру у свом граду, али су добили wild card јер је Сурдулица била домаћин Регионалног финала.

Градоначелник Kраљева др Предраг Терзић је поздравио финалисте, госте турнира и организаторе Дунав осигурање Спортских игара младих, са којима наш град већ ниже године успешне сарадње, на велику радост најмлађих Краљевчана.

Он је најбољим СИМОВЦИМА уручио и медаље, заједно са прослављеним фудбалером Драгишом Бинићем, регионалним директором Спортских игара младих Тихомиром Гудићем, председницом Дунав осигурање Спортских игара младих Маријом Михајловић, генералним директором компаније Coca-Cola Hellenic Светославом Атанасовим, председником општине Ариље Предрагом Масларом.

Сусрет најбољих СИМОВАЦА из све три земље учеснице Игара – Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије, заказан је од 15. до 20. августа у Сплиту.

На Међународној завршници у Сплиту и Kраљево ће имати свог представника – на турниру у тенису, Kраљевчанин Богдан Милићевић освојио је златну медаљу.

Фото: СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Print Friendly, PDF & Email