Поводом промоције спорта и укључивања деце са сеоских подручја у спорт, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић обишли су Основну школу „Јован Дучић“ у Роћевићима. Том приликом малишане ове школе обрадовали су лоптама за кошарку, рукомет и одбојку. Како истиче градоначелник, сарадња између града Краљева и Спортског савеза је на изузетно високом нивоу, а одлука да обилазе сеоске школе и донирају лопте  и спортске реквизите од великог је значаја за децу.

„Видели сте радост ове деце када су добили лопте за кошарку, одбојку и рукомет. Живот ове деце је нешто другачији у односу на децу у граду јер они, поред учења и одласка у школу, морају и да помажу својим родитељима, бакама и декама у пољопривредним радовима“, појаснио је Терзић, па додао: „Ми смо се потрудили да им овим поклоном улепшамо школске дане јер нека деца нису имала прилику да виде праву рукометну или одбојкашку лопту до сада.“

Терзић сматра да сеоске школе не располажу са довољно учила, ни лопти и других ревизита који се користе у настави за физичко васпитање и управо због тога донација ове опреме је врло вредна за ове малишане. Како истиче, посебно је значајно што су професори физичког васпитања у сеоским школама бивши спортисти односно људи који су се годинама професионално или аматерски бавили спортом тако да деци могу да дају веома корисне савете. „Данас смо са Сашом Миљковићем, професором физичког васпитања у Основној школи „Јован Дучић“ у Роћевићима, попричали и о начину исхране који ова деца треба да примењују и његова књига „Како живети здраво“ ће у многоме значити и деци у Роћевићима, али и другим основним и средњим школама на територији града“, изјавио је Терзић.

Према речима председника Спортског савеза Краљева Милоша Симовића, Савез у оквиру својих активности, већ традиционално, обилази ђаке не само у градском, већ и у сеоскoм подручју, и том приликом дели неопходну спортску опрему. „Наша је обавеза да помогнемо овим малишанима, да им приближимо спорт и да им ставимо до знања колико је битно физичко васпитање. Веома је важно усмеравати децу ка спорту, поготово када се ради о деци са сеоских подручја којима поједини спортови нису доступни као што је то случај са децом која живе у граду“, истакао је Симовић.
Директор Основне школе „Јован Дучић“ у Роћевићима Миливоје Поповић захвалио је градоначелнику града Краљева и председнику Спортског савеза Краљева на посети и донацији у виду лопти које су прекопотребне јер представљају потрошну робу.

Print Friendly, PDF & Email