Педесет најбоље рангираних студената, пријављених на Конкурс за доделу стипендија студентима града Краљева за школску 2014/2015. годину, потписало је данас уговоре о стипендирању са градоначелником града Краљева. Њима ће, у десет једнаких месечних рата, бити исплаћено 100.000 динара. Први на листи потписника уговора има просечну оцену током студирања 10.00, а последњи 9.56.

Градоначелник града Краљева Томислав Илић је честитао свим добитницима стипендија.

„Надам се да ће Вам овај новац помоћи током студирања. Локална самоуправа може да издвоји из буџета средства за педесет студената, али сматрам да би требало да се прошири на више. Ми ћемо се трудити да бринемо о својим најбољим ученицима, студентима. Надам се да ћемо вам помоћи током школовања, а након школовања потрудићемо се да вам обезбедимо места овде у граду“, поручио је градоначелник Краљева.

За Нинослава Живковића, студента друге године Правног факултета, са просечном оценом 10.00, градска стипендија је сатисфакција за нешто што је већ постигао и мотив више да настави још успешније.

„Град је показао да уме да препозна и адекватно награди све нас који смо својим успехом заслужили, а који се трудимо да га репрезентујемо у најбољем могућем светлу и покажемо да Краљево има студенте којима може да се подичи, који могу да одговоре најтежим студентским изазовима. Верујем да ће овај потез Градске управе стимулисати будуће студенте, а који ће, надам се, кренути нашим успешним студентским путем. Искрено се надам да ће и наш град и држава настојати да нас задрже, у обостраном интересу, и мислим да ће се то вишеструко исплатити“, рекао је Живковић.

Како је истакао начелник Градске управе града Краљева Милош Петровић, председник Комисије за доделу стипендија студентима града Краљева за школску 2014/2015. годину, ове године једини критеријум, према одлуци коју је донела Скупштина града, јесте просечна оцена у току студија у претходној години студирања. Неопходно је да је студент на редовном режиму студирања, да је редовно уписао годину, као и да нема пренетих испита из претходне године.

„Имамо 50 најуспешнијих студената, а од 153 пријаве само једна је била  неблаговремена. Одељење за друштвене делатности пружило је студентима пуну подршку да све пријаве буду комплетне и благовремене. Била је једна жалба, која се односила на начин рангирања“, рекао је председник Комисије Милош Петровић.

У музичком делу програма наступила је Тијана Мачужић, ученица Музичке школе „Стеван Мокрањац“, одсек флаута, у класи професора Невенке Томашевић, уз клавирску пратњу професора Марије Остојић.

 

 

 
 

Print Friendly, PDF & Email