Најбољи  студенти из Краљева потписали су данас са градоначелником Драганом Јовановићем уговор о стипендирању за школску 2013/2014 годину. У десет једнаких  месечних рата најуспешнијих 50 студената добиће по 10.000 динара без обавезе враћања.
           
“Ми морамо као град да учинимо све да створимо услове да те младе људе који одлазе из Краљева а који су изузетни ђаци и студенти, вратимо у родни град и да своја знања, вештине и све оно што стекну током школовања, примене овде у свом граду.” рекао је градоначелник Краљева ДраганЈовановић и додао да ће се убудуће настојати да просечна оцена не буде једини критеријум за добијање стипендије већ да ће се узети  у обзир и социјална компонента и дефицитарност кадрова.
            Ове године на конкурс се пријавио 231 студент.
Последњи на листи добитника имао је просечну оцену 9,59 .
           
 “Ова стипендија ми значи као лична сатисфакција али и материјална. Драго ми је да је град први пут обратио пажњу на студенте и на њихов просек а не само на њихово материјално стање. Надам се да ће и у будуће бити оваквих манифестација” рекла је Дуња Милосављевић, студент четврте године факултета организационих наука са просеком 9,68.
           
“Ове године сам први пут добио стипендију града Краљева .То ми је огромна мотивација за даљи успех. Драго ми је да је град по први пут обратио пажњу на нас студене са Пољопривредног факултета с обзиром да је то струка која је будућност наше земље”- рекао је Мирко Павловић студент треће године Пољопривредног факултета.
           
У  музичком делу програма на свечаној доели стипендија наступили су ученици музичке школе Стеван Мокрањац из Краљева.
Print Friendly, PDF & Email