На сто деветој (ванредној) седници Градског већа града Краљева, одржаној 28. новембра 2022. године, градски већници су разматрали три тачке дневног реда.

Чланови Градског већа града Краљева донели су Закључак којим се усвајају извештаји Завода за јавно здравље Краљево о хигијенској исправности воде за пиће из градског водовода у току октобра 2022. године и о праћењу квалитета ваздуха са евалуацијом резултата мерења за октобар ове године.

Већници су донели и Мишљење којим се Скупштини града Краљева предлаже да усвоји предлог Одборничке групе у Скупштини града Краљева „Александар Вучић – за нашу децу“ да се у предложени дневни ред шеснаесте седнице Скупштине, заказане за уторак, 29. новембар, уврсти тачка: „Предлог решења о давању сагласности на Статут Центра за усавршавање запослених у образовању града Краљева“.

Градско већe града Краљева није донело Мишљење о предлогу за допуну предложеног дневног реда шеснаесте седнице Скупштине града Краљева, који је поднео Владимир Богавац, одборник у Скупштини града Краљева, да се у предложени дневни ред уврсти тачка: „Предлог одлуке о проглашењу 16. априла Даном сећања на жртве савезничког бомбардовања 1944. године“, с обзиром на то да се за доношење мишљења није изјаснила потребна већина прописана Пословником о раду Градског већа града Краљева.

Print Friendly, PDF & Email