„Најважније сусрете душе договарају много пре него шо се виде“, одушевљен Краљевом поручио је на данашњем пријему у згради Градске управе, Sam Bui студент филмске режије на Универзитету Хонолулу.  Он је, заједно са још девет студената са Хаваја и професором Аrjay Gruspe, који су десет дана били гости клуба америчког фудбала „Royal crowns“, волонтирао у нашем граду, дружио се са Краљевчанима и сада, како је рекао, овај град више никада неће моћи да заборавe.
Пријем за студенте са Хаваја приредили су помоћници градоначелника Радомир Јовановић (за спорт и социјалну политику) и Вукман Ракочевић (за питања младих) које су, гости из далека, срдачни и непосредни, још са врата окитили хавајским огрлицама и цвећем, симболима тропског раја из којег долазе.
У име градоначелника Драгана Јовановића, који је због службених обавеза, био спречен да присуствује пријему, госте је поздравио Радомир Јовановић.
           
„Осим традиционалне добродошлице, која се у нашој средини увек подразумева, захвалио бих вам се што сте својој посети дали хуманитарни карактер и волонтирањем помогли Дечје село на Берановцу, дали свој допринос уређењу простора око две сеоске амбуланте, у Витановцу и Самаилама и што сте, у оном уметничком делу, приредили заједнички концерт са ученицима наше Музичке школе“, рекао је Јовановић, захваљујући се студентима на свему што су урадили за град.
            Јовановић је изразио наду да је клуб америчког фудбала „Royal crowns“, као домаћин, представио Краљево у најлепшем светлу и да је био добар организатор акција волонтера са Хаваја.
           
„Ценимо све што сте нам пружили, уживали смо у љубави коју су за нас имали грађани Краљева и зато смо пресрећни што смо и сами били у прилици да помогнемо овом граду“, рекао је Аrjay Gruspe, професор на Универзитету Хонолулу, додајући да су гостопримство и дружељубивост на које су наишли доживели као благослов.

Он се посебно захвалио управи и члановима краљевачког клуба америчког фудбала на свему што су за студенте са Хаваја урадили.
           
„Најлепши део Краљева су његови људи, јер су сви које смо упознали: ученици, здравствени радници, трговци, полицајци, били више него љубазни, због чега ће овај град увек имати посебно место у нашим срцима“, рекао је, захваљујући се у име свих студената са Хаваја, насмејани студент режије Sam Bui.

Према његовим речима, на Хавајима је увек живо, а посебно су лепе традиционалне лаулау журке на којима се ужива у тропским коктелима, игра традиционални хула плес и ужива у избору традиционално спремљене лаулау прасетине или пилетине.
Срђан Ћосић, председник клуба „Royal crowns“ захвалио се градским челницима што су примили њихове пријатеље са Хаваја, посебно истичући улоге Степ Вилијамс из Тенесија, која је две године била наша суграђанка, док је играла за Женски кошаркашки клуб „Краљево“ и Американца, кошаркашког тренера Џоша Хепнера (који је за скоро шест година боравка у Краљеву добио надимак „Женевац“), без којих би све ово, како је рекао било немогуће организовати.
Студенти са Хаваја који су сами сносили трошкове свог пута и смештаја, сутра одлазе из нашег града, а осим српских сувенира на далеко острво свако од њих понеће, како рекоше, бору више. Једну од оних бора које, објаснили су нам, Хавајци обожавају зато што свака таква бора значи да су је зарадили осмехујући се.

 


Print Friendly, PDF & Email