Основну школу „Живан Маричић“ у Жичи данас су посетили помоћник министра науке и технолошког развоја Љубиша Антонијевић и градоначелник града Краљева др Предраг Терзић. Поред тога што су првацима пожелели срећан полазак у школу они су и обишли радове који се изводе у овој школи како би ученици у нову школску годину закорачили лепше и сигурније.
           
Градоначелник  др  Предраг Терзић изразио је велико задовољство што је помоћник министра Љубиша Антонијевић одлучио да 1. септембра посети баш наш град и дође у школу „Живан Маричић“ у Жичи. Пре свега зато што је ова школа једна од две основне школе на нивоу Рашког управног округа које су после екстерне ревизије од стране Министарства просвете оцењене највишом оценом за укупан рад.Градоначелник је, присетивши се и свог поласка у школу, ђацима првацима пожелео не само одличан успех, већ и да, пре свега, буду добри људи.Затим је истакао још један разлог посете овој школи, а то је обилазак радова који се у овој школи изводе захваљујући Министарству просвете кроз два пројекта. Први је „Израда кишне канализације за прикупљање и одвођење атмосферских вода са кровних и зелених површина“, а други се односи на набавку опреме – школске клупе и столице.На овај начин ће се решити велики дугогодишњи проблеми и биће створен амбијент за нове и још веће успехе.На крају градоначелник др Предраг Терзић је још једном истакао  значај успешне сарадње са Министарством науке, просвете и технолошког развоја за наш град.
           
Помоћник министра Љубиша Антонијевић је у име Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја поздравио све присутне и истакао значај сарадње са Школским управама, коју свакако треба унапређивати, јер оне представљају мала министарства на својој територији.Затим је ђацима првацима пожелео срећан почетак школовања и истакао да са шездесеттри уписана ђака овај део града Краљева не треба да стрепи за своју будућност.Такође је изразио задовољство што се радови изводе по динамици која је и предвиђена.           
           
Директорка Основне школе „Живан Маричић“ у Жичи Бојана Маринковић је изразила задовољство што су помоћник министра и градоначелник  посетили ову школу, обишли радове и поздравили ђаке прваке као и што су препознали и подржали њихов рад у нади да ће се у будућности сарадња са Министарством наставити и даље развијати.

         

Print Friendly, PDF & Email