Најбољим ученицима основних и средњих школа града Краљева, поводом школске славе Светог Саве, градоначелник Краљева Љубиша Симовић, са својим сарадницима, уручио је пригодне поклоне на свечаности која је одржана у сали Градске управе.
"Ево нас уочи великог празника Срба, а посебно ђака, Светог Саве. То је дан када се сви посвећујемо само једној мисли – како да унапредимо своје знање и образовање, како да ми одрасли помогнемо деци, не само да нас достојно замене, него и да буду бољи од нас. За то имамо аргументе, а то сте ви који постижете изузетне резултате у образовању. Знајући да тако нешто треба неговати и бодрити, ми смо у градској управи увек спремни да то покажемо на делу. Данас ћемо Вам поделити књиге са надом да ћете их читати, и да ћете из школе изаћи са више љубави и знања које ће не само вама крчити пут кроз живот, већ и нама бити смер и понос за будућа времена", рекао је градоначелник обраћајући се најбољим ученицима.
Доделу књига пратио је и краћи културно-уметнички програм у коме су наступили дечји хор КУД "Абрашевић", Марија Чоловић – ученица трећег разреда ниже Музичке школе "Стеван Мокрањац" (виолина), и Мина Ћурчић, ученица четвртог разреда ниже Музичке школе (клавир).  

Након ове свечаности, и малишани у СОС Дечјем селу Краљево добили су поклон поводом Светог Саве, школске славе – књиге за библиотеку. Ову донацију становницима Дечјег села уручио је градоначелник Краљева Љубиша Симовић са сарадницима – Миланом Самарџићем, помоћником за образовање, и Данијелом Милетић-Миладиновић, чланом Градског већа задуженим за социјалну политику и дечју заштиту. Део књига за библиотеку СОС Дечјег села обезбедила је и Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево.  

Посета македонског амбасадора Краљеву                                                            25. јануар 2010.

 

Краљево је данас посетио амбасадор Републике Македоније у Србији господин Љубиша Георгиевски, са својим сарадником Сашом Марковским, првим секретаром у амбасади задуженим за економска питања. Госте је примио градоначелник Краљева Љубиша Симовић са сарадницима.
Амбасадор Македоније је Краљево посетио у оквиру обиласка српских градова у којима постоје удружења македонских националних мањина, како би се упознао са представницима градских управа ради успостављања привредне сарадње Србије и Македоније. тако је, приликом боравка у Краљеву, амбасадор посетио и Удружење македонске националне мањине "Кирил Пејчиновић", које постоји нешто више од годину дана. Такође се састао са представницима краљевачких привредних предузећа каоја већ сарађују са предузећима на територији Македоније. На састанку амбасадора са представницима града Краљева истакнуто је да су Краљево ископска општина Ђорче Петров сада партнери, да су, уз подршку града и Регионалне привредне коморе Краљево, организовани сусрети привредника, а Краљево су посетили и представници Македонаца из Албаније. Осим разговора о економској, било је речи и о културној сарадњи. У прилог томе, састанку је присуствовала и редитељка Краљевачког позоришта Александра КОвачевић, која је у Скопљу била студент и асистент амбасадора, који је иначе редитељ.       

 

 

Акција краљевачких новинара

 

 

Акцију коју су започели прошле, краљевачки новинари наставили су ове године. Тако су на Светог Саву додели симболична признања „Крин" и „Трн", који јасно осликавају какав је ко имао однос према новинарима односно отвореност и затвореност према медијима. Награде су уручене у присуству градоначелника Љубише Симовића и председника Скупштине града Миломира Шљивић.
Ове године „Крин" су „поделиле" Кристина Николић, особа за односе са јавношћу (ПР) Полициске управе Краљево, и Весна Јовичић, запослена у Служби за протокол и информисање при Кабинету градоначелника као појединци, док је Полициска управа, други пут заредом, добитник овог признања као институција. На другом месту, по комуникативности када су медији у питању, нашао се Кабинет градоначелника града Краљева.
„Трн" је додељен одељењима инспекцијиских служби Рашког управног округа и начелнику округа Матеји Мијатовићу.
Награде је, у име колега новинара, уручио Мирољуб Дугалић, дописник „Политике" из Краљева који је био и члан комисије. У анкети је учествовало 27 новинара и уредника из 18 редакција и дописништава колико их има у Краљеву.

 


 

 

 

Посета делегације Спортског савеза Србије                                                             25. јануар 2010.

 

Председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар и генерални секретар савеза Дане Корица посетили су Краљево. Госте је примио  градоначелник Љубиша Симовић са сарадницима. Највиша делегација Спортског савеза Србије истакла је да Савез подржава развој локалног спорта истичући значај удруживања спортиста и унапређење услова за бављење спортом.
Градоначелник Љубиша Симовић је истакао да смо сви свесни недостатка инфраструктуре у Краљеву, али да је жеља грађана, спортиста и локалне самопуправе да се што већи број младих људи бави спортом. Једна од првих капиталних инвестиција је и изградња затвореног базена која се налази у програму Дирекције и коју подржавају ресорна министарства. И предствници Савеза и града Краљева изразили су жељу да се, у граду спорта, учини све да се спорт унапреди и да се деци и младима омогући да се баве спортом и тако буду на правом путу и од највеће користи за друштво.
 

Print Friendly, PDF & Email