Захваљујући средствима која је град Краљево издвојио за постављање стубова за јавну расвету на фудбалским теренима на сеоском подручју, терен Фудбалског клуба Ибар у Матарушкој Бањи осветљен je рефлекторима и сада се може користити и у вечерњим сатима.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић, са помоћником за омладину и спорт Николом Радевићем, чланом Градског већа задуженим за спорт Иваном Бунарџићем и председником Спортског савеза Краљева Милошем Симовићем, обишао је играче клуба приликом тренинга на новоосветљеном терену.

Према речима градоначелника, поред стадиона Фудбалског клуба Ибар, Град је издвојио средства за јавну расвету за стадион у Дракчићима, терене Полета у Ратини и  Младих крила у Метикошима.

„Наш циљ је да и у наредној години обезбеђујемо средства како бисмо осветлили још стадиона, поготово на сеоском подручју, како би играчи могли да тренирају и у вечерњим терминима“, изјавио је Терзић, изразивши наду да ће ти стадиони једног дана испунити и услове како би на њима било могуће и одржавање утакмица увече.

„Важно је да млади људи, поготово на сеоском подручју, имају прилику да  тренирају и када мрак пада око 16.30, и да немамо ситуације да у ово доба године не постоји никакав спортски и друштвени живот у читавом низу насеља и села у околини Краљева“, појаснио је градоначелник.

Како је нагласио, Град ће се трудити да, осим улагања у градњу нових путева, мостова, канализационе и водоводне мреже, улаже средства и у развој спорта у сеоским срединама.

Председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић истакао је да је поред промоције спорта у граду, јако битан и развој спорта на периферији, у шта Савез улаже велике напоре. Према његовим речима, залагањем и активностима у спорту представници и чланови Фудбалског клуба Ибар значајно доприносе развоју спорта на сеоском подручју, а Савез ће се трудити да им у томе увек пружи подршку.

„Велику захвалност дугујемо граду Краљеву и градоначелнику Терзићу на улагањима које пружа не само професионалним спортским клубовима, већ и оним мањим, попут Фудбалског клуба Ибар у Матарушкој Бањи“, изјавио је одборник Месне заједнице Матарушка Бања Никола Девић. Како је нагласио, нови рефлектори ће највише користити члановима клуба, али и омладини Матарушке Бање.

Председник ФК Ибар Зоран Дуловић изразио је огромну захвалност  првом човеку града Краљева и Граду што су обезбедили стубове за јавну расвету који су били неопходни како би чланови овог клуба могли да тренирају током целог дана.

Дуловић је појаснио да је, уз подршку Града који је издвојио средства за стубове за јавну расвету, ФК Ибар својим средствима обезбедио рефлекторе и тако омогућио да око 60 чланова свих категорија овог клуба неометано тренирају у терминима у којима је то до сада било незамисливо.

Print Friendly, PDF & Email