На аутодрому Берановац код Краљева данас је вожена трећа трка Шампионата Србије у аутомобилизму на кружним стазама под називом „Велика награда Краљева 2016“, у организацији краљевачког Ауто-мото клуба „Beep Beep racing team“ и уз подршку локалне самоуправе. Трка је уписана у званични календар Спортског ауто и картинг савеза Србије за ову годину и одвијала се, између осталог, према одредбама Међународних спортских правилника Међународне аутмобилске федерације (FIA).

Трке је отворила и учесницима пожелела срећу заменицa градоначелника града Краљева Марица Мијајловић,

Она је истакла да ће се, на основу потписаног уговора о сарадњи са Спортским ауто и картинг савезом Србије, у наредних пет година аутодром Беарновац и те како активирати, као и да је сарадња са Министарством и клубом „Beep Beep racing team“ на завидном нивоу.

„Добили смо похвале учесника, посетилаца, организатора у вези са активирањем Берановца, који је један од највећих аутодрома и у бившој држави и данас у Србији. То је велико богатство за град, који треба да уложи све своје капацитете и средства да активира аутодром. У наредним годинама сарадња треба да се настави, а Краљево да добије још један садржај више“, поручила је заменица градоначелника.

Она је истакла да ће град бити на располагању за одржавање трка, активирањем својих комуналних предузећа, одржавањем аутодрома и сл. Бенефит града од одржавања трка је нови садржај који ће привући људе у Краљево.

У „Великој награди Краљева 2016“ учествовала су 63 возача на стази од пет километара. Како је најављено, биће одржане још три трке ове сезоне.

 

         

Print Friendly, PDF & Email