Осамнаест екипа, међу којима четири из нашег града, као и из целе Србије, али и из Саудијске Арабије, Француске, Италије, Kине… надметале су се у недељу последњег јунског викенда на међународном турниру у „стритболу“ 3х3 у баскету у Краљеву. Иако су неповољни временски услови онемогућили одржавање турнира на отвореном, како је првобитно планирано, бројни љубитељи спорта су уживали у правом спортском спектаклу у Новој хали спортова током читавог дана.

Најбоља је била екипа „Соко Бања Трој“, која је у финалу победила краљевачки „Хотел Сунце“, а најбољи играч турнира Стефан Миливојевић из екипе победника.

Турнир, који је први пут организован у нашем граду, део је међународне „МТС Стритбол лиге“ (Street ball league), која је почела 16. маја у Београду и одржава се на 10 „станица“ у Србији. Краљево је пета, након два турнира у Београду и по једног у Ћићевцу и Чачку, на којима су учествовале 124 екипе. Организатори су „Телеком Србија“ и „Арена група“.

У Краљеву је Београдско урбан баскет удружење помоћ у организацији турнира добило од Спортског савеза Краљева и Спортског центра „Ибар“ односно од Града Краљева.

За допринос у организацији и афирмацији баскета 3х3, ово Удружење је Граду Краљеву, као и његовим спортским институцијама, у знак захвалности и с надом у наставак сарадње, доделило и плакете.

Наградни фонд за сваки турнир по градовима је 300.000 динара, од чега по 200.000 добијају победничке екипе. Победник у сваком граду се квалификује за завршни турнир у Београду, а екипа која буде победник целе лиге добија 500.000 динара и улазницу за финални турнир у Паризу.

Читав догађај у нашем граду, све утакмице, из Нове хале спортова крај Ибра, преносила је „Арена спорт“. Наредни, шести турнир, игра се у Врњачкој Бањи, уз такође директан пренос на „Арена спорту“.

Print Friendly, PDF & Email