„Сутра ће бити потписан Меморандум о разумевању са групом „Таип“, која ће запослити 2.500 радника у нашем Краљеву, и ја сам им бескрајно захвалан“, најавио је председник Републике Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре одржаној у уторак, 10. октобра 2017. године, са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

„Чекали смо, а пошто смо били недовољно брижни, успели смо да уништимо све фабрике које су грађене пре 40 и 50 година у Краљеву…. Данас смо успели да замолимо и турски инвеститор долази у Краљево, запослиће 2.500 људи. У Краљеву имамо 14.380 незапослених у овом тренутку. Добар део проблема ћемо тиме да решимо. Ја сам зато вама, господине председниче, захвалан“, поручио је председник Србије приликом обраћања. 
У претходна три месеца одржане су три рунде разговора компаније „Таип“ са представницима града Краљева. У уторак, у току вечери, власник компаније ће посетити Краљево и разговарати са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем и његовим сарадницима.
Према званичном програму боравка турског председника у Србији, у среду је планирана посета Новом Пазару и састанак председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана са градоначелницима и председницима општина Нови Пазар, Рашка, Краљево, Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош и Прибој.
Том приликом, градоначелник Краљева др Предраг Терзић ће се обратити учесницима и говорити о могућностима за инвестирање у граду на Ибру. 
  
Print Friendly, PDF & Email